Phoenix, la un singur coş de o mare surpriză. Învinşi de campioană în ultima secundă

Phoenix, la un singur coş de o mare surpriză. Învinşi de campioană în ultima secundă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa masculină de baschet Phoenix Galaţi a pierdut, sâmbătă, 17 martie 2018, scor 73-76, partida disputată, la Bucureşti, cu Universitatea BT Cluj-Napoca, campioana en-titre asigurându-şi victoria cu o aruncare de trei puncte reuşită în ultima secundă.

După victoriile cu Steaua şi, în deplasare, cu BC SCM Timişoara, plus jocul foarte bun de la Sibiu, în care a cedat spre final, formaţia antrenată de Florin Nini a reuşit din nou o evoluţie foarte bună în faţa unei adversare cu pretenţii la titlu. După un prim sfert încheiat la egalitate, în cel de-al doilea Phoenix a avut o evoluţie uluitoare, dominând copios campioana en-titre, totul contorizându-se cu un avans incredibil la pauza mare, de 19 puncte (49-30). La jumătatea celui de-al treilea sfert, s-a ajuns la cea mai mare diferenţă, una de 23 de puncte(58-35), în favoarea celor de la Phoenix.

Înaintea ultimul parţial, încă era un avantaj confortabil, scor 63-49, urmând apoi reacţia puternică a campioanei. Cei de la "U" Cluj au prins aripi după un coş de trei puncte, cu care s-au apropiat la 68-60, în min. 35, iar în ultimul minut au egalat la 70 şi chiar au pus imediat şi un punct în faţă. Când mai erau 23 de secunde, Phoenix a răspuns prin două libere fructificate de Threatt, s-a ajuns apoi la 73-73 şi meciul se îndrepta spre prelungiri. Însă, în ultima secundă, Sakic a reuşit o aruncare incredibilă de la mare distanţă care i-a intrat şi astfel a adus victoria echipei sale.

Antrenorul Florin Nini a spus că diferenţa a fost făcută de lipsa de experienţă a jucătorilor tineri pe care îi are în lot. "Am pornit cu încredere, am avut siguranţă în special în apărare, primele două sferturi le-am jucat la intensitate mare, confirmând evoluţiile bune din ultimele meciuri. Pe final s-a simţit presiunea. Nu a fost deconectare şi nici forma fizică decisivă, ci lipsa de experienţă a celor tineri. De aici au venit greşeli uşoare, cum a fost cazul la o repunere spre final, care ne-a costat. Ne pare rău că nu am câştigat, ar fi fost o victorie mare pentru moral, dar îi felicit pe jucători, au demonstrat din nou că pot juca de la egal la egal cu echipele din fruntea clasamentului", a declarat Nini.

Phoenix rămâne pe locul 7, cu 31 de puncte din 21 de partide, iar în etapa următoare, ultima din prima fază a Ligii Naţionale, va juca pe teren propriu (24 martie) cu ocupanta locului 8, SCM "U" Craiova (28 de puncte, din 19 jocuri).

Citit 916 ori Ultima modificare Duminică, 18 Martie 2018 16:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.