Au jucat şah cu nevăzătorii

Au jucat şah cu nevăzătorii
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Un grup de 12 copii din clasele V-VII de la Şcoala "Sfinţii Împăraţi" şi-au început săptămâna din cadrul programului "Şcoala altfel" printr-o vizită la Asociaţia Nevăzătorilor, la iniţiativa lui Cornel Neştian, profesor de Educaţie Fizică.

Punctul central din program au fost partidele de şah pe care elevii le-au susţinut în compania nevăzătorilor. Unul dintre copii, Cosmin Oprea, care este şahist legitimat la Genius, a spus că l-a impresionat nivelul ridicat de joc. "Ştiu să joace foarte bine, chiar sunt la un nivel avansat. Mi-a plăcut stilul lor de joc, sunt oameni prietenoşi, care ne-au făcut să ne simţim foarte bine în preajma lor", a mărturist Cosmin Oprea. Acesta a jucat cu Vlad Dumitru, gălăţeanul care urmează să reprezinte România la Balcaniada de şah pentru nevăzători. De asemenea, elevii au avut de partea cealaltă a tablei de joc un alt şahist cu multe competiţii în palmares, Ion Cămară, care a declarat: "Mi-au transmis din plin plăcerea lor de a juca şah, entuziasmul lor şi dorinţa de a învăţa".

Vasilică Ilieş, preşedinte Asociaţiei Nevăzătorilor, le-a prezentat copiilor o parte din dotările necesare sistemului educativ pentru nevăzători, de la echere speciale până la plăcuţa de scris şi maşina de scris în sistemul Braille, pe care elevii le-au şi testat.

Citit 1291 ori Ultima modificare Luni, 26 Martie 2018 21:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.