UPDATE | Cuplaj la Sala Dunărea, două victorii importante pentru handbaliste şi voleibalişti
Foto: Sonia Baciu

UPDATE | Cuplaj la Sala Dunărea, două victorii importante pentru handbaliste şi voleibalişti
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

UPDATE | Succes pentru cele două echipe gălățene ce au jucat pe teren propriu sâmbătă seară. Fetele de la CSU Danubius s-au impus, scor 25-22, în fața formației HCM Rm. Vâlcea și a scăpat pentru moment de zona direct retrogradabilă. Cu victoria de astăzi, gălățencele au urcat pe locul 11 (18 puncte), la două puncte în urma clasatei pe locul 10, poziție ce asigură prezența în continuare în prima ligă. CSU Danubius mai are de susținut patru meciuri din acest campionat, două cu echipe aflate din aceași zonă, cu CSM Slatina (locul 12), în deplasare și cu U Cluj (locul 10), acasă, precum și cu două echipe aflate în prima parte a clasamentului: HCM Zălău (locul locul 6) și CSM București - campioana en-titre.

Voleibaliștii de la Arcada s-au apropiat de liderul Diviziei A1, după ce au câștigat, scor 3-0, în meciul disputat cu formația CSM București. Victoria din acest meci, alături de punctul pierdut de ploieștenii de Tricolorul au făcut ca diferența dintre aceștia și Arcada să fie de doar două puncte, iar acum gălățenii au titlu în propriile mâini. Pentru Arcada urmează un joc important, cel cu Steaua, în deplasare (marți), ca apoi ”bătălia finală” să se dispute, pe teren propriu, în weekendul viitor, cu Tricolorul. (SB)


Echipele gălăţene CSU Danubius - handbal feminin şi Arcada - volei masculin vor juca, pe teren propriu, în cuplaj, partide din prima ligă cu miză uriaşă, ambele fiind obligate să câştige pentru a rămâne în obiectiv.

Primul meci al cuplajului va fi cel de handbal feminin, cu începere de la ora 17.00, în care CSU Danubius va întâlni a patra clasată, HCM Rm. Vâlcea. Formaţia gălăţeană se află pe locul 13 şi mai are de jucat doar cinci jocuri, printre care unul imposibil, cu CSM Bucureşti, astfel că, pentru a urca cel puţin un loc, ca să evite retrogradarea directă, este obligată să câştige acest joc, altfel nu prea ar mai avea timp pentru a aduna punctele necesare salvării.

"Este un meci pe care obligatoriu trebuie să-l câştigăm. Trebuie să obţinem victoria care să ne dea oxigen, să ne dea speranţă că putem merge măcar la baraj. Cu moralul stăm bine, fizic la fel. Cu mai multă concentrare, în special spre finalul jocului, să nu mai facem greşeli neforţate, putem să învingem", a declarat antrenorul Valeriu Costea, care are tot lotul la dispoziţie pentru acest meci.

Pivotul Nicoleta Safta a spus că întreaga echipă are starea de spirit necesară pentru un meci de o asemenea luptă. "Ne-am antrenat foarte bine, suntem pregătite să facem un meci mare. Constientizăm importanţa jocului, suntem pregătite din toate punctele de vedere să intrăm pe teren, să luptăm pentru a învinge", a spus jucătoarea care sezonul trecut evolua chiar la adversara de astăzi.

Încrezătoare s-a declarat şi Tamara Bokarici, una din jucătoarele importante din defensiva gălăţeană. "Am arătat că putem să jucăm foarte bine cu echipele mult mai bine clasate, este timpul să vină şi rezultatul dorit. Am încredere că vom face un meci bun şi vom câştiga", a spus Bokarici.

Arcada a devenit favorită la titlu

În al doilea meci al cuplajului, de la ora 19.00, Arcada Galaţi va întâlni pe CSM Bucureşti, în play-off-ul primei ligi masculine de volei. Mai sunt doar patru etape, Arcada este pe locul doi, la trei puncte de prima clasată înaintea acestei runde, iar pentru a continua lupta pentru titlul de campioană nu este loc decât de victorie la scor de trei puncte. Adversara este una abordabilă - CSM Bucureşti este pe locul 6 - iar Arcada este cea în formă echipă din campionat, astfel că este de departe favorită, iar antrenorul Nicu Harabagiu le cere jucătorilor săi concentrare maximă, pentru a nu se expune la vreo surpriză şi pentru a obţine a 11-a victorie consecutivă în campionat.

Tribunele ar fi de aşteptat să fie pline, pentru că Arcada joacă pentru titlul de campioană, echipa gălăţeană devenind de aseară favorită în lupta pentru primul loc cu Tricolorul Ploieşti. Aseară, la Ploieşti, Steaua a reuşit să ofere un ajutor uriaş celor de la Arcada, după ce a luat un punct în meciul cu Tricolorul, încheiat cu scorul de 3-2 pentru formaţia ploieşteană. Prin acest punct pierdut de Tricolorul, acum Arcada are titlul de campioană doar în propriile mâini: cu victorii în cele patru meciuri rămase, la scoruri de punctaj maxim, va termina pe primul loc. Cu trei puncte în jocul de astăzi, Arcada se va apropia de Tricolorul la două puncte, iar meciul direct va fi la Galaţi, pe 21 aprilie, în penultima rundă.

Din fericire, în ultima perioadă, echipa gălăţeană a fost ocolită de accidentări, Nicu Harabagiu având tot lotul la dispoziţie, cu excepţia lui Şerban Paşcan, care se află într-o perioadă de recuperare, la o clinică specializată din Tg. Mureş.

Citit 1706 ori Ultima modificare Duminică, 15 Aprilie 2018 00:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.