Ana Porgras – în patru finale la „Mondialele” de gimnastică

Ana Porgras – în patru finale la „Mondialele” de gimnastică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gimnasta Ana Porgras (foto) a avut o evoluţie excelentă, miercuri seara, reuşind calificarea în finală la bârnă, sol, paralele şi individual compus, la Campionatele Mondiale individuale de la Londra.

La doar 16 ani, Ana Porgras a fost surpriza plăcută a delegaţiei României în concursul de calificări. Gălăţeanca a încheiat pe primul loc la bârnă (nota 14.850), pe locul doi la individual compus (total de 57.300 puncte), pe locul trei la sol (nota 14.175) şi pe locul şapte la paralele (14.575).

Pe primul loc la individual compus s-a situat Rebecca Bross (SUA), cu un total de 57.400 puncte, urmată de Ana Porgras şi de Lauren Mitchell (Australia), cu 56.675. Anamaria Tămîrjan a ocupat locul 13, cu un total de 54.250 puncte, din 24 de gimnaste calificate.

Astăzi este programată finala la individual compus, unde, alături de Porgras, va mai concura şi Ana Maria Tămârjan. Sâmbătă şi duminică sunt programate finalele pe aparate.

* Cele mai bune tenismane din Galaţi  reprezentând Clubul de Tenis I.C.M.R.S.G. au izbutit să se califice în turneul final al Campionatului Naţional de echipe seniori, urmând a juca pentru trofeu în compania celor de la Olimpia, Tenis Club şi T.C. Livone, toate din Bucureşti.

Într-o partidă de calificare, desfăşurată pe terenurile Centrului Naţional de Tenis din Capitală,  C.T. ICMRS a dispus de Steaua cu un categoric 7 - 0.  Victoriile au fost realizate de Sabina Lupu, Cristina Dănăilă, Mădălina Lupu, Patricia Ţig, Oana Ionescu şi cuplurile Ţig/Ionescu şi Dănăilă/M.Lupu.

* Campioni. Gabriel Popovici (categegoria 60 kg) a devenit campion naţional de juniori mari în turneul de arte marţiale full contact desfăşurat recent la Bucureşti. Alături de acesta şi alţi sportivi de la Clubul gălăţean "K 1", pregătiţi de antrenorul Valeriu Ghinea, au realizat rezultate notabile: Bogdan David ( 63,5) a câştigat medalia de argint clasându-se pe locul II, iar Alexandru Drujescu (71) a obţinut "bronzul", situându-se pe locul al III-lea.

Citit 978 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.