Se știe prima finalistă în Cupa României

Se știe prima finalistă în Cupa României
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Update: Tricolorul Ploiești este prima finalistă în "Cupa României", după ce a învins, marți, formația SCM U Craiova, scor 3-0 (25-23, 25-18, 25-22). În cea de-a doua semifinală se vor confrunta formațiile VM Zalău și Arcada Galați.


Astăzi și mâine, Galațiul găzduiește o foarte importantă competiție internă de volei - turneul final al ”Cupei României”. Pe parcursul a două zile se vor întrece echipele din ”careul de ași” al voleiului masculin, echipe care au ocupat primele locuri în campionatul Diviziei A1.

Pe parchetul Sălii Sporturilor ”Dunărea” vor evolua: Tricolorul Ploiești - proaspăta campioană națională, Arcada Galați - vicecampioană și deținătoarea Cupei, cucerită anul trecut, la Piatra Neamț, Volei Municipal Zalău - finalista ultimei ediții și campioană națională în sezonul 2016-2017, respectiv SCM U Craiova - fostă campioană.

Valoarea acestor echipe poate fi considerată principala motivație pentru amatorii sportului din Galați, care au parte, în premieră, de o astfel de oportunitate, de a participa la un veritabil spectacol voleibalistic.

Astăzi, se va juca astfel: de la ora 16,30, Tricolorul Ploiești - SCM U Craiova, iar de la ora 19,00, în cea de-a doua semifinală, Arcada se va duela cu VM Zalău. Mâine, de la ora 19,00, marea finală se va disputa între învingătoarele din prima zi și va fi decisă noua câștigătoare.

Gălățenii au licitat organizarea acestui turneu cu gândul la păstrarea trofeului ”Cupei României”. Îi recomandă, de altfel, și evoluția din sezonul recent încheiat, cu nouă victorii din zece meciuri, în play-off, și locul al doilea la finalul campionatului Diviziei A1.

Jucătorii echipei Arcada au rămas concentrați și după ultimul meci (victorie, la zero, la Craiova) și și-au continuat pregătirile cu aceeași aplecare. Cu toții sunt hotărâți la o dăruire exemplară și o atitudine de învingători, numai astfel vor putea să încheie sezonul în triumf.

Antrenorul principal al echipei gălățene, Nicușor Harabagiu, este optimist în ceea ce privește ultima ”redută” a campionatului, și speră ca publicul să fie alături în număr mare la meciurile Arcadei. ”Am avut, ca obiectiv, campionatul, unde am ieșit pe locul doi. Nu este rău, mai ales că am muncit foarte mult pentru asta. Dar putem să salvăm campionatul cu acest trofeu. În acest moment, obiectivul este să luăm Cupa, iar cu sprijinul suporterilor ar fi mai mult decât normal. Abordarea va fi aceeași ca și în play-off, pentru că cel puțin în ultimele zece meciuri, băieții au dat dovadă de hotărâre, atitudine, caracter și pozitivitate. Exact de ce avem nevoie pentru continuitate”, a spus Harabagiu.

În ceea ce privește singurul meci pierdut din play-off, acesta consideră că jocul cu Steaua a fost un accident. ”Atât timp cât am câștigat 9 din 10 în play-off, nu pot să mă gândesc decât la un accident. A fost singurul în care chiar nu ne-a ieșit nimic, nu ne-am putut concentra și a ieșit un meci rău. În fața suporterilor am făcut meciuri foarte frumoase și nu cred că se pune problema să jucăm la nivelul celui cu Steaua. Sper să avem oportunitatea să arătăm că nivelul acestui final de campionat a fost controlat cap-coadă de noi și că nu a fost întâmplător”, a concluzionat tehnicianul gălățean.

Cele trei partide îi vor avea ca arbitri pe Bogdan Stoica (București), Paul Szabo (Oradea) și Tudorel Arbune (Brăila).

*

Astăzi,

- ora 16,30, SCM U Craiova - Tricolorul Ploiești Digi Sport 4

- ora 19,00 VM Zalău - Arcada Galați Digi Sport 4 și Look TV

 

Mâine,

- ora 19,00, FINALA ”Cupei României” Digi Sport 3 și Look TV

Citit 1617 ori Ultima modificare Marți, 01 Mai 2018 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.