Peste suta de kilometri, prin nisip. AȘII ALERGĂRII şi-au învins limitele, la Mamaia

Peste suta de kilometri, prin nisip. AȘII ALERGĂRII şi-au învins limitele, la Mamaia
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Zeci de gălățeni au alergat în weekend la Mamaia, într-un Ultramaraton pe nisip - ”24 de ore autism Marea Neagră”, eveniment în urma căruia se va amenaja o plajă terapeutică pentru persoanele cu dizabilități.

Echipa ”Forța albastră” din Galați, formată din 24 de alergători amatori și profesioniști, a reușit să adune în ”contul” total 1.866 de km, clasându-se pe locul 6 din 41 de formaţii, multe dintre ele cu mai mulţi componenţi.

În cadrul aceluiași concurs, cu ocazia Centenarului Unirii, Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a oferit distincții primilor 30 de alergători care au parcurs peste 100 de km. 54 din cei peste 2000 de participanți s-au înscris la această cursă epuizantă.

Primii doi alergători care au depășit 100 de km, distanţă alergată fără pauze, au fost gălățenii Laurențiu Cobzaru (caporal în armată) și Cristi Onofrei (jandarm), aceștia fiind, de altfel, coechipieri în ”Așii alergării” și la alte evenimente.

Cobzaru a încheiat primii 105 km. în 11 ore și 16 minute, iar Onofrei a alergat 102 km. în 12 ore și 30 de minute. "O cursă spartană, cu vreme toridă şi multă durere, însă satisfacţia reuşitei este una imensă", a mărturisit Cristi Onofrei. Acesta, un cunoscut alergător și organizator de evenimente caritabile, s-a oprit după ce a parcurs cei 102 km, atât cât își propusese la începutul cursei, iar Cobzaru a reluat cursa și a mai alergat încă 60 de km. ”Obiectivul meu a fost să alerg 150 de km, dar am reușit 165 de km. Suntem foarte mulțumiți atât de evoluțiile individuale, cât și de cea colectivă, cu atât mai mult cu cât ne-am aflat la prima participare la această întrecere. Ca echipă, ne propusesem să scoatem puțin peste 1.000 km și am depășit acest obiectiv cu peste 800 km. Important era să ținem traseul”, a declarat Laurențiu Cobzaru.

Cobzaru are în palmares mai multe curse pe distanţe foarte mari, cea mai importantă fiind cea de 210 km, pe șosea, parcursă anul trecut între Galați și Constanța, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Cei doi vor participa, în echipă, la Semimaratonul de la București (12-13 mai), în proba de ștafetă, apoi la Maratonul Internațional Brașov (20 mai), la ștafeta de 10 km, și la Semimaratonul Galați (27 mai), la ștafeta de 4 X 5 km.

Ceilalți gălățeni care au reușit să alerge peste 100 de km au fost: Viorel Răpițeanu și Ioan Chifu (108 km), Doru Cătălin Râclea (117), Maricel Manole (135), Liviu Cobzaru (129) și Marius Baciu (141 km).  

Premiere cu ”tam-tam”

Deși inițial organizatorul, Adrian Gemănaru (Centrul de autism ”Marea Neagră” Constanța), a anunțat că vor fi premiați primii 30 de alergători care au înregistrat 100 de km în alergare continuă, pe parcursul nopții de sâmbătă regulile au fost schimbate, fiind premiaţi cele mai lungi 30 de "curse" de peste 100 km, chiar dacă au fost făcute cu pauze. Astfel au apărut situații în care alergători înscrişi la cursa de ”100” au ieșit din clasamentul potențialilor premiați de COSR, fiind înlocuiți de alții care au parcurs o distanță mai lungă, dar ”din bucăți”, cum a fost cazul lui Onofrei. "Numai eu știu ce am îndurat și de câtă voință am dat dovadă pentru a termină cursa dintr-o singură bucată: 100 km pe nisip în 12 h 36 minute. Pentru mine este una dintre cele mai mari realizări sportive și nimeni nu-mi va putea lua vreodată acest rezultat", a mai afirmat gălăţeanul, declarat în 2016 "Jandarmul anului în România" pentru isprăvile sale din cursele de mare anduranţă şi acţiunile umanitare.

Citit 3578 ori Ultima modificare Marți, 08 Mai 2018 17:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.