Record, a dat zece goluri într-un meci

Record, a dat zece goluri într-un meci
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cu un scor foarte neobişnuit s-a încheiat meciul din Liga a IV-a dintre Zimbrul Slobozia Conachi şi Juventus Toflea, o echipă cu mulţi jucători foarte tineri: 15-0, în cadrul etapei a 22-a!

Eroul partidei a fost Constantin Spânache, care a reuşit o performanţă unică pentru Liga a IV-a gălăţeană, cel puţin pentru ultimul deceniu: a înscris 10 din golurile acestei partide! Cu această ispravă, el a trecut în fruntea ierarhiei golgeterilor, cu un total de 41 de goluri, depăşindu-l pe Daniel Grigoraş, de la CSU Galaţi (Universitatea “Dunărea de Jos”), care a înscris până acum de 37 de ori.

Constantin Spânache este de mai mulţi ani printre cei mai buni marcatori ai campionatului, în ediţia 2014-2015 obţinând trofeul cuvenit golgeterului, pe când evolua la Avântul Valea Mărului. În august anul trecut se remarca în primul meci al sezonului, cu un hattrick împotriva Oţelului la victoria celor de la Zimbrul din Supercupă, scor 3-2.

Celelalte cinci goluri din partida cu Juventus Toflea au fost marcate de Silviu Ilie, Năpârlică, Drăgan, Cazacu şi Adamache. Cei de la Juventus au fost aproape de a înscrie golul de onoare, dar au ratat un penalti.

Zimbrul, echipă antrenată de Doru Balmuş şi Florin Anghel, a evoluat în acest joc în componenţa: Comănescu – Radu, R. Codreanu (Păduraru), S. Ilie, Cr. Frunză - Dodan (Ţârţâră), Năpârlică, Tudosă (Drăgan), Cazacu (Timofte) - Adamache şi Spânache. La juniori a fost 2-0.

În celelalte meciuri s-au înregistrat rezultatele: Avântul Vânători – Viitorul Costache Negri 5-1 (la juniori 4-0), Agrostar Tuluceşti – Quantum Galaţi 3-1 (1-2), Gloria Iveşti – Avântul Drăgăneşti 5-1 (0-4), Muncitorul Ghidigeni – Victoria Independenţa 10-1 (0-5) şi Unirea Braniştea – Viitorul Umbrăreşti 3-1 (5-2, oaspeţii au depus o contestaţie şi au avut câştig de cauză, victorie cu 3-0).

Universitatea “Dunărea de Jos” a stat şi a fost egalată în fruntea clasamentului de Zimbrul, ambele cu 49 de puncte, echipa din Galaţi având un plus 2 la golaveraj (90-15 faţă de 99-26). Echilibrul din partea superioară a ierarhiei este amplificat de a treia clasată, Unirea Braniştea, care are tot 49 de puncte, dar un meci în plus disputat.

La juniori: 1.Umbrăreşti 53 p (19 jocuri), 2.Juventus 49p (20j), 3.Vânători 44p (19j).

Goluri multe s-au înscris şi în etapa a 18-a din Liga a V-a: Flacăra Pechea – Siretul Piscu 3-2, ACS Lascăr Schela – Voinţa Cudalbi 2-3, Mălina Smârdan – Unirea Hanu Conachi 5-0, Avântul Matca – Inter Tudor Vladimirescu 3-4, Zorile Griviţa – Prutul Vlădeşti 0-4 şi Foresta Şendreni – Voinţa Cişmele 4-2.

Conduce Voinţa Cudalbi – 40 puncte, urmată de Mălina – 36p (un meci mai puţin) şi Flacăra Pechea – 33 puncte.

 
Citit 4562 ori Ultima modificare Marți, 08 Mai 2018 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.