HANDBAL | Turneul de baraj se va disputa la Cisnădie

HANDBAL | Turneul de baraj se va disputa la Cisnădie
CSU Danubius încheie sezonul pe 27 mai
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa feminină de handbal CSU Danubius Galaţi va juca, la sfârşitul săptămânii următoare, pentru rămânerea în Liga Naţională, la turneul de baraj ce se va desfăşura pe teren neutru. Federaţia de specialitate a hotârât ca acesta să aibă loc la Cisnădie, oraş din judeţul Sibiu cu echipă în prima ligă, Măgura.

CSU Danubius şi-a asigurat matematic evitarea locurilor direct retrogradabile (13-14), iar de pe locul 12 va merge, împreună cu "U" Cluj (locul 11) la turneul de baraj pentru rămânerea/promovarea în Liga Naţională. Alături de cele două formaţii din prima divizie, la turneu mai au dreptul să joace echipele de pe locurile 2 şi 3 din cele două serii ale eşalonului secund.

Turneul va avea loc în perioada 24-27 mai, cele şase echipe urmând să fie împărţite în două grupe, iar prima clasată din fiecare va juca sezonul următor în Liga Naţională.

Repartizarea formaţiilor din eşalonul secund este deja stabilită. În Grupa I vor fi Neptun Constanţa (locul 2 în Seria A) şi Dacia Mioveni (locul 3 în Seria B), iar în Grupa a II-a vor juca SCM Timişoara (locul 2 în Seria B) şi Ştiinţa Bucureşti (locul 3 în Seria A). În cazul în care vreuna dintre aceste echipe va refuza participarea, vor fi invitate echipele pe de poziţiile imediat următoare în clasamentul seriilor respective.

În care din aceste grupe vor evolua CSU Danubius şi "U" Cluj, se va stabili luni, 21 mai, prin tragere la sorţi. Aceste două formaţii sunt favorite şi, în mod normal, nu au cum să aibă probleme cu rămânerea în Liga Naţională, diferenţa de valoare dintre loturilor lor şi cele ale echipelor din Divizia A fiind uriaşă.

Vineri, cu medaliata din Liga Campionilor

Până la acest turneu, CSU Danubius mai are de jucat partida din ultima etapă a Ligii Naţionale, una foarte atractivă, întrucât va întâlni, la Galaţi, recent medaliata cu bronz din Liga Campionilor, CSM Bucureşti.

Deoarece, sâmbătă şi duminică, Sala "Dunărea" va fi ocupată de Campionatul Naţional de karate, partida în compania campioanei României a fost devansată şi va avea loc vineri, 18 mai, de la ora 19.30. În condiţiile în care se aşteaptă un public foarte numeros, CSU Danubius a anunţat că intrarea se va face pe bază de bilete gratuite, în număr de 1.300, care vor fi disponibile începând de joi, la Sala "Dunărea".

Junioarele, la turneul semifinal

Cele mai bune 24 de echipe de junioare II din campionatul intern se află înaintea unui moment important la sezonului. Începând de astăzi, au loc cele patru turnee semifinale ale Campionatului Naţional, printre formaţiile calificate aflându-se una singură din Galaţi, cea de la Handbal Art.

Gălăţencele vor juca la Târgu Neamţ, alături de Transilvania Braşov, CSS 2 şi Rapid Bucureşti, CSS Petroşani şi CS Buhuşi. Talentatele junioare (16-17 ani) de la Handbal Art vor fi îndrumate  de antrenoarele Gabriela Artene, Gabriela Talabă şi Mădălina Postelnicu. Lotul deplasat este format din: Magdalena Crăiţă, Roxana Năsturaş, Ana Maria Ghimiş - Andreea Şerban, Andreea Popovici, Daniela Başa, Ana Matei, Daniela Damian, Raluca Macovei, Ana Arsene, Sarah Darie, Crina Munteanu, Ariana Cociug, Larisa Oprea, Ioana Conţu şi Daniela Necula.

Citit 2265 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Mai 2018 00:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.