Echipa Universităţii îşi dă examenul de promovare
Foto: Sorin Pană | Sportul Ilustrat

Echipa Universităţii îşi dă examenul de promovare
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Foarte tânăra echipă ACS Universitatea “Dunărea de Jos”, continuatoarei vechii CSU, poate fi considerată un mic fenomen de vreme ce în aproximativ zece luni de la înfiinţare a reuşit să câştige campionatul Ligii a IV-a, precum şi faza judeţeană a “Cupa României”, ajungând la barajul de promovare în eşalonul al treilea.

Astăzi, de la ora 18,00, echipa gălăţeană formată numai din studenţi şi un absolvent al Universităţii gălăţene, va susţine meciul tur al barajului pentru promovarea în Liga a III-a. Adversară va fi reprezentanta judeţului Brăila, CS Făurei, echipa cunoscutului Bănel Nicoliţă. Şi echipa din Făurei este pentru prima dată în această ipostază, de participare la baraj în urma câştigării campionatului brăilean. A dominat Liga a IV-a, terminând cu un plus de şapte puncte faţă de a doua clasată, Viitorul Ianca.

Cătălin Savu, antrenorul echipei gălăţene, şi-a analizat adversara, asistând la două din partidele acestei. “Cei din Făurei au o echipă cu jucători experimentaţi, care au trecut pe la Sportul Chiscani, din Liga a III-a, de la echipa din Cireşu, precum şi de la Dacia Unirea, din Liga a II-a. Peste toate aceste achiziţii se află fraţii Bănel şi Stelică Nicoliţă. Presupusei valori a celor din Făurei noi îi vom răspunde printr-o atitudine de determinare şi entuziasm, la care adăugăm faptul că şi echipa noastră dispune de jucători valoroşi. Sperăm ca, astăzi, la stadion, să fie tribune pline, care să ne susţină, iar rezultatul final să ne fie favorabil”, ne-a declarat antrenorul Cătălin Savu.

Liviu Ciubotariu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Galaţi, care a asistat la multe din meciurile Universităţii, consideră că atuul acesteia îl reprezintă nivelul ridicat al pregătirii echipe: “Cred că pregătirea pe care o fac cei de la Universitatea este net superioară echipei din Făurei și cred că se vor impune în această dublă manșă”.

De altfel, portarul echipei din Galaţi, Nicu Măstăcan, vorbea în urmă cu o săptămână tot despre plusul de pregătire al coechipierilor săi. „Sunt sigur că noi alergăm mai mult. Pregătirea noastră fizică foarte bună poate face diferenţa şi să ne ducă în Liga a III-a”, spunea cel mai experimentat jucător din lotul gălăţean, cu multe sezoane jucate în Liga a II-a.

ACS Universitatea s-a acomodat cu terenul foarte bun de la stadionul care vă găzdui meciul de astăzi, “Oţelul”, având patru antrenamente făcute acolo. Intrarea spectatorilor va fi liberă.

Cei 22 de jucători care au fost trecuţi în lotul pentru baraj, trimis conform regulamentului la FRF, sunt: Măstăcan, Crişan - Stancu, Antofe, Morogan, Apostol, Moise, Florea, Serea, Hilohi, Ignat, Stoian, Iacob, Popov, Dajbog, Chiciuc, Grigoraş, Gârleanu, Perju, Anastasie, Cană şi Ţuiu.

Partida va fi condusă de o brigadă de arbitri din Sf. Gheorghe, cu Lucian Rusandu la centru.

Cum s-a ajuns la baraj

Ideea înfiinţării unei grupări care să continue frumoasa tradiţie a fostei echipe CSU Galaţi, care a jucat în Cupa Cupelor cu Boavista Porto în sezonul 1976-1977, s-a născut în august 2017. Atunci, antrenorul Cătălin Savu a sunat adunarea şi în scurt timp au răspuns prezent circa 20 de jucători. Deşi a fost încropită în mare grabă, finalul turului a găsit echipa pe un onorant loc 2, la egalitate cu principala rivală la şefie - Zimbrul Slobozia Conachi şi la un singur punct în spatele liderului de la jumătatea campionatului, Unirea Braniştea.

Partea a doua a campionatului a fost de-a dreptul spectaculoasă. Stafful tehnic şi conducerea Universităţii, reprezentată de prorectorul Ştefan Baltă, au “umblat” la compenenţa lotului, pe care l-au fortificat cu jucători de la desfiinţata Avântul Valea Mărului (Anastasie, Gârleanu, Antofe, Iacob şi Apostol), Cană şi Iancu, de la Sporting Lieşti (din Liga a III-a) şi Hilohi (Gloria Iveşti). În aceste condiţii, misiunea echipei a devenit mai uşoară, aducând victorii după victorii. Astfel, bilanţul de la finalul competiţiei i-a fost favorabil: locul 1, cu 64 de puncte, golaveraj 116-16. La acest bilanţ se adaugă şi succesul din finala judeţeană a Cupei: 3-1 cu Zimbrul (locul 2 în campionat, la trei puncte).

În tot campionatul, “universitarii” au înregistrat un singur egal, 3-3 cu Zimbrul, care le-a adus avantajul rezultatelor directe favorabil, şi doar două înfrângeri: 1-2 la Braniştea şi 0-2 la Gloria Iveşti. Iată şi principalii maratori: Adrian Grigoraş - 42 goluri marcate, Dajbog - 12, Ţuiu - 9, Gârleanu - 8, Anastasie şi Chiciuc - câte 5.

 

Citit 3041 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Iunie 2018 11:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.