CUPA MONDIALĂ. Optimile încep cu meciuri de gală

CUPA MONDIALĂ. Optimile încep cu meciuri de gală
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După două săptămâni în care lupta s-a dus în grupe, cea mai importanţă competiţie a lumii intră de astăzi în fazele eliminatorii, cu primele două meciuri ale optimilor de finală. Cel puţin prin prisma componenţei loturilor, jocurile de astăzi sunt şi cele mai tari dueluri din optimi.

De la ora 17.00, are loc confruntarea dintre Franţa şi Argentina. Chiar dacă ambele nu au impresionat prin jocul etalat în grupe, au potenţial enorm: Franţa are un joc mai compact, mai legat din punct de vedere tactic, dar şi individualităţi de marcă (Griezmann, Mbappe, Giroud...), iar Argentina are atuul unui compartiment ofensiv cu staruri ce pot face oricând diferenţa: Aguero, Higuain şi, mai ales, Leo Messi.

De la ora 21,00, va fi un alt cap de afiş al optimilor de finală, între Portugalia lui Cristiano Ronaldo şi Uruguay, formaţie care a impresionat în grupă, fără gol primit şi cu un atac stelar: Cavani şi Luis Suarez.

Programul celorlalte partide din optimi este următorul: duminică, Spania – Rusia (ora 17,00) şi Croaţia – Danemarca (21,00); luni, Brazilia – Mexic (17,00) şi Belgia – Japonia (21,00); marţi, Suedia – Elveţia (17,00) şi Columbia – Anglia (21,00).

Calificaţi la cartonaşe

Grupa H a fost ultima cu suspans în ultimele meciuri în ceea ce priveşte desemnarea celor două calificate, iar totul s-a decis, în premieră absolută, folosindu-se drept criteriu de departajare numărul de cartonaşe galbene. Senegal şi Columbia şi-au jucat în meci direct locul în optimi, iar columbienii au învins cu 1-0. În celălalt joc, Polonia, fără nici o şansă de a trece de grupe, a învins cu 1-0 pe Japonia, într-un meci cu un final urât: niponii erau la egalitate de puncte (4) şi golaveraj (4-4) cu Senegal, dar aveau avantajul de a avea mai puţine cartonaşe, ajungându-se ca numărul acestora să reprezintă criteriul de departajare. Astfel, asiaticii s-au limitat în ultimele minute să ţină mingea în jumătatea proprie, la trecerea timpului, polonezii nu s-au omorât cu firea să-i deranjeze, iar Japonia a devenit prima echipă din istoria Cupei Mondiale care a obţinut calificarea pe criteriul fair-play.

Citit 1123 ori Ultima modificare Vineri, 29 Iunie 2018 19:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.