Echipa de prima ligă AFC Universitatea, în atenţia selecţionerilor. Transferuri şi convocări la ”naţională”
Foto: Liviu Pazargic

Echipa de prima ligă AFC Universitatea, în atenţia selecţionerilor. Transferuri şi convocări la ”naţională”
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Echipa de fotbal feminin AFC Universitatea Galaţi, care a promovat în acest an în prima ligă, a perfectat transferul a două jucătoare cu experienţă în Liga I, portarul Mirela Abălaşei şi mijlocaşul Lidia Moacă.

Ambele au evoluat sezonul trecut la Fair-Play Bucureşti, echipă de prim eşalon care sezonul trecut a trecut foarte greu de formaţia gălăţeană în optimile Cupei României, după dramatismul loviturilor de departajare. 

Cele două noutăţi din lotul gălăţean se vor întâlni curând cu trei dintre coechipierele de la AFC Universitatea, Monica Benţoiu, Maria Stamate şi Elena Răduc, toate fiind convocate într-un stagiu de pregătire al echipei naţionale de futsal de către selecţionerul gălăţean David Asandei. Înfiinţată în acest an, reprezentativa feminină de futsal se va pregăti în regim de cantonament, începând din 8 august, la Vaslui, stagiul urmând să se încheie pe 16 august, cu două jocuri amicale la Chişinău, în compania selecţionatei Republicii Moldova.

Totodată, Federaţia Română de Fotbal a mai trimis două convocări clubului gălăţean, ambele pentru aceeaşi jucătoare, Carmen Marcu. Fotbalista născută în comuna Ţepu, care va împlini 17 ani la sfârşitul lunii august, a fost chemată la lotul naţional lărgit de junioare sub 19 ani, pentru un prim cantonament care va avea loc în perioada 6-12 august, la Miercurea Ciuc. Cealaltă convocare este pentru un nou stagiu de pregătire a echipei naționale U19. la doar o săptămână distanță de primul, care este programat în perioada 18-27 august, la Târlungeni (judeţul Braşov).

Campionatul Ligii I are programată prima etapă pe 8 septembrie, dar este posibil să apară modificări ale calendarului competiţional în urma acestor acţiuni ale loturilor naţionale.

 

Citit 1932 ori Ultima modificare Marți, 31 Iulie 2018 16:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.