HANDBAL. Campanie de pregătiri | CSM CSU Danubius, locul al treilea la Rm. Vâlcea
Foto: Ionuț Buharu

HANDBAL. Campanie de pregătiri | CSM CSU Danubius, locul al treilea la Rm. Vâlcea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Patru dintre echipele feminine de handbal din primul eșalon s-au întâlnit la Rm. Vâlcea, în primul turneu amical. S-au confruntat: CSM Rm. Vâlcea, Corona Brașov, Danubius și CSM Slatina, clasate în această ordine, după două zile de dispute. Fiecare formație a susținut câte trei meciuri, gălățencele înregistrând o victorie și două înfrângeri.

Succesul a venit în ziua a doua, în fața oltencelor din Slatina, pe care gălăţencele le-au depășit cu scorul de 23-19. În primele două partide, gălățencele au întâlnit echipa de la poalele Tâmpei, în fața căreia au cedat cu scorul de 24-29, după o dispută destul de echilibrată. Mai dezechilibrat a fost meciul cu formația gazdă, în care CS Municipal, echipă de cupe europene, s-a impus cu un scor categoric: 28-10.

Antrenorul Valeriu Costea consideră foarte util acest turneu, care a arătat unde mai trebuie lucrat pe viitor. "A fost un turneu puternic, cu echipe pretendente la cupele europene, cu jucătoare valoroase și, foarte important, cu bugete foarte mari. Consider mulțumitor stadiul nostru de pregătire atins, din punct de vedere al jocului prestat și al relațiilor de joc. Venim după o perioadă intensă de pregătiri, cu accent pe acumulările fizice. Ne vom axa de-acum pe latura pregătirilor tehnico-tactice și specifice, iar lucrul acesta se va întâmpla numai în sală", a declarat antrenorul gălățean.

Cu două excepții - Elena Șerban și Andreea Taivan, aflate cu echipa națională al României la Campionatul Mondial Universitar din Croația - la Vâlcea a fost folosit întregul lot. Acesta a fost format din următoarele jucătoare: Emilia Anghel, Roxana Caragea - Daciana Curtean Balaban, Alla Șeiko, Lăcrămioara Câlici, Andreea Pătuleanu, Marija Getroit, Tamara Bokarici, Elena Livrinikj, Cristina Marcu, Cristina Clisu, Mădălina Conache, Denisa Șelever, Iulia Artean Stroe, Ana Maria Gogu și Raluca Tănasă.

La finalul acestei săptămâni, va avea loc, la Galați (10-11 august), un al doilea turneu amical.

Băieții, la startul pregătirilor

Astăzi se încheie vacanța de vară a jucătorilor echipei masculine de handbal. La prima întrunire vor fi 14 jucători, cu care vor fi abordate jocurile din Divizia A (eșalonul al doilea), acolo unde gălățenii de la CSU Danubius vor evolua pentru al treilea an, după "experiența" din primul eșalon. Antrenorul Florin Andronic ne spunea că în acest sezon se va pune accentul pe creșterea juniorilor, aceștia provenind de la CS Școlar Galați. Desigur că se doreşte o clasare cât mai onorabilă, care să permită accederea la baraj.

Echipa abordează noul sezon practic cu același lot de jucători ca și în cel anterior. O singură noutate - Tiberiu Moldoveanu, ultima dată la Vaslui, dar care a mai jucat sub culorile clubului gălățean. Iată-i şi pe ceilați jucători din lot: Ungureanu, Mușat - Șahân, Chiriac, Bursuc, Șt. Ionel, Zoltan Simo, Frangulea, Olaru, Ionescu, Mârșiu, Prună, Ghenghea.

Antrenamentele se vor efectua în aer liber, la Stadionul "Siderurgistul", precum și în sală. Sunt preconizate și câteva meciuri de verificare, tur-retur, cu Știința Bacău și HC Dobrogea II Constanța.

Campionatul celui de-al doilea eșalon va debuta la mijlocul lunii viitoare.

Foto Ionuț Buharu

Citit 1186 ori Ultima modificare Duminică, 05 August 2018 15:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.