Danubius - locul al doilea la turneul pe care l-a organizat. Probleme, mai ales financiare

Danubius - locul al doilea la turneul pe care l-a organizat. Probleme, mai ales financiare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sâmbătă, la prânz, s-au încheiat partidele turneului de handbal organizat de clubul gălățean CSM CSU Danubius. Timp de două zile, în Sala Sporturilor "Dunărea" au evoluat Dunărea Brăila și Danubius Galați, echipe cu vechime în Liga Națională, HCM Slobozia, retrogradată în vară, și SCM Gloria Buzău, recent promovată.

Au fost șase meciuri benefice pentru toate combatantele, în care antrenorii au verificat, în condiții de joc, potențialul echipelor, în perspectiva startului viitorului sezon. În cele două reuniuni din prima zi s-au înregistrat rezultatele: Dunărea - Buzău 27-23, Danubius - Slobozia 29-21, Brăila - Slobozia 26-25 și Galați - Buzău 26-22. Fetele noastre au avut și scăderi de ritm și, pentru că jocul nu le-a mers, s-au văzut conduse până spre finalul meciului.

Sâmbătă, până la orele prânzului, s-au disputat ultimele două partide, care, deși neoficial, au stabilit clasamentul turneului. Pentru locurile 3-4 s-au întâlnit Buzăul și Slobozia, prima formaţie câștigând detașat, cu scorul de 26-15.

Așteptat cu interes, derbiul echipelor din Galați și Brăila ne-a oferit un joc interesant, cu numeroase faze spectaculoase, mai ales în primele 30 de minute, când multă vreme s-a mers cap la cap. Brăilencele au demarat surprinzător și au condus până în minutul 20. Iată evoluția scorului: 1-5, 2-7, 5-9 și 10-10. Apoi, elevele lui Valeriu Costea s-au aflat de câteva ori în avantaj, dar de fiecare dată au fost egalate. La pauză, Dunărea conducea cu 16-14. Repriza secundă  nu a fost, din păcate, de bun augur pentru gălăţence, pentru că oaspetele nu au mai cedat niciun moment și au condus până la fluierul final. Toate acestea, pe fondul unei reprize slabe a elevelor lui Costea. Li s-au mai opus portarul brăilean, dar și... barele porții. Scorul final a fost 27-25 în favoarea echipei Dunărea, care s-a clasat pe primul loc, gălățencelor revenindu-le locul al doilea.

Evident, lucrurile vor fi analizate și se vor lua măsuri pentru remedierea lacunelor de joc. Chiar peste câteva zile, în turneul de la Roman. Accidentată în prima zi, Denisa Șelever a venit la sală, dar nu a intrat în joc. Sâmbătă s-a accidentat și Câlici, în minutul 15, moment din care nu a mai putut evolua. "Știam că va fi un meci greu, voiam să câștigăm. Din păcate nu s-a putut, îmi pare rău că nu am putut să ajut mai mult echipa, din cauza accidentării, dar sperăm ca în campionat să ne luăm revanșa. A fost un turneu benefic pentru noi, am legat relațiile de joc, ne-am mai închegat. Suntem mult mai bine pregătite față de turneul de la Vâlcea, s-a și văzut, sperăm să ne ajute și mai mult turneul de la Roman", a declarat Lăcrămioara Câlici.

La acest turneu, antrenorul gălățean a folosit întregul lot: Elena Șerban, Emilia Anghel, Roxana Caragea - Daciana Balaban, Alla Șeiko, Lăcrămioara Câlici, Andreea Pătuleanu, Marija Gedroit, Tamara Bokarici, Elena Livrinikj, Cristina Marcu, Cristina Clisu, Mădălina Conache, Denisa Șelever, Iulia Artean Stroe, Andreea Taivan, Ana Maria Gogu și Raluca Tănasă.

Meciurile au fost conduse de următoarele cupluri de arbitri: Daniel Basso/ Sorin Toma, respectiv, Lucian Antohi/ George Ștefan.

Antrenorul Valeriu Costea consideră turneul de la Galați unul bun, în care s-a văzut unde mai este de lucru. "A fost un turneu bun, sunt mulțumit de fete, din mai multe puncte de vedere. Sunt mulțumit de achizițiile pe care le-am făcut, echipa se vede că este legată, având în vedere că 95 la sută dintre fete au rămas la Galați. Mai sunt mici probleme legate de relațiile de joc la Marjia Gedroit și Andreea Pătuleanu, sunt niște trasee pe care eu le stabilesc și învață din mers lucrurile pentru a putea pe 2 septembrie să știm exact ce avem de făcut", a declarat Costea.

În ceea ce privește situația financiară a clubului, Costea face un apel către cei în măsură să ia atitudine. "Trecem printr-o perioadă foarte dificilă, nu știm mare lucru despre ce se va întâmpla, iar fetele, din acest punct de vedere, sunt foarte afectate și probabil că ați văzut la una sau alta, care sunt mai cu psihicul la pământ, că nu au dat randamentul pe care îl așteptăm. Este normal, din punctul meu de vedere, așteptăm cu nerăbdare să se rezolve lucrurile cât mai repede, ca să putem începe bine campionatul acesta. Ne mai așteaptă un turneu, la Roman, la fel de puternic, unde sper ca jucătoarele să înțeleagă că sunt profesioniste, iar ceilalți, care se ocupă de bunul mers al lucrurilor acestei echipe, să înțeleagă la fel de repede că timpul trece", a precizat tehnicianul gălățean.

Următorul turneu - ultimul înaintea startului în noul sezon - va avea loc la Roman (17-18 august), cu participarea echipelor Corona Brașov, SCM Gloria Buzău, CSM CSU Danubius și HCM Roman.

Citit 2210 ori Ultima modificare Duminică, 12 August 2018 16:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.