Concursul Șah Club Galați, o reușită

Concursul Șah Club Galați, o reușită
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Pentru practicanții sportului minții, cum mai este denumit șahul, finalul acestui an se anunță deosebit de bogat în competiții. În weekend, la Galați s-a desfășurat un interesant concurs, în organizarea Șah Club.

Importanța turneului a fost atribuită de larga participare (aproape 150), dar și de valoarea unor concurenți, nu lipsită de interes a fost prezența președintelui federației de specialitate, Sorin Avram Iacoban. Acesta a participat la festivitatea de premiere, dar a și prezentat câteva dintre proiectele viitoare. Primul dintre ele va fi un concurs centenar, la Iași, la finalul acestei săptămâni și cu participare gălățeană (23-26 august). La mijlocul lunii viitoare (16 septembrie) este anunțată o amplă competiție, cu participarea a circa 2000 de sportivi din întreaga țară. Concursul va avea loc în Capitală, în cadrul manifestărilor dedicate ”centenarului” și se va desfășura pe parcursul a 4-5 ore.

Revenind la concursul dotat cu Trofeul Șah Club Galați, timp de trei zile, în Aula Universității ”Dunărea de Jos” s-au întrecut șahiști din Bulgaria, R. Moldova și România, cu participare din București, Constanța, Arad, Brăila, Slobozia, Tulcea, ponderea participării fiind adusă de grupul șahiștilor gălățeni, de la cele patru cluburi de specialitate: Șah Club, Genius, Smart și Diana.

Au avut loc întreceri la cinci categorii de vârstă, de la 6 la 14 ani, plus categoria Open.

Printre cei prezenți trebuie să îi evidențiem pe maestrul internațional, gălățeanul Cătălin Cârmaciu - căpitanul echipei gălățene de Superligă Șah Club, dar și a juniorului moldovean Vasile Demciuc, care și-a adjudecat trofeul la Under 8.

Categoria Under 6 a fost dominată de sportivii de la clubul Genius, cu Theodora Gheorghiu pe primul loc (6 puncte), Tudor Burlacu pe locul 3 (3 puncte) la egalitate cu Ana Voicuș, urmat de Vlad Savin (locul 5, cu 2 puncte). Tot de la Genius, au fost și pe podiumul categoriei Under 8, ocupând locurile 2 și 3, Matei Tăbăcaru și Ștefan Patriche, care au încheiat concursul la egalitate (4 puncte) cu Alexandru Iorga (Șah Club).

La categoria Under 10, trofeul a fost câștigat de Andrei Bujor, de la Șah Club, cu 5 puncte, iar Marius Sababei (Smart) a terminat pe locul 4, cu 4 puncte.

La Under 14, Andrei Dumitrașcu a obținut locul 2, cu 4 puncte, la egalitate cu Alina Vorniceanu, ambii de la Șah Club.

Trofeul la Open a fost adjudecat de Cătălin Cârmaciu (Șah Club), în timp ce sportivii de la Diana, Gabriel Popa (5 p) și Viorel Ciobanu (4 puncte) au completat podiumul. 

Citit 2486 ori Ultima modificare Luni, 20 August 2018 19:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.