Campioni în cursa specială a dragonilor

Campioni în cursa specială a dragonilor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lacul Budeasa de la Bascov (Piteşti) a găzduit Campionatul Naţional de bărci Dragon, o competiţie specială pentru sportivii de la kaiac-canoe, care tinde să devină tradiţională. Toate cursele au fost de sprint, pe distanţa de 200 metri, iar gălăţenii de la CS Şcolar (antrenori Adrian şi Adina Maftei) s-au impus în competiţia echipajelor mixte de juniori.

Iată componenţa echipajului campion: Julia Schmidt (toboşar), Gabriel Munteanu, Andrei Dublea, Teodora Maftei, Valentin Dublea, Andra Maftei, Roxana Chiroşcă, Ana Chiroşcă, Gabriel Fotin, Răzvan Ursu, Andrei Gorneac şi Adrian Maftei (cârmaci).

În condiţiile în care la bărcile Dragon rolul cârmaciului este unul foarte important, dificil şi necesită experienţă, regulamentul permite ca acesta să aibă peste vârsta junioratului, astfel explicându-se prezenţa antrenorului Adrian Maftei în echipaj.

"Şcolarii" din Galaţi s-au remarcat şi în cursa juniorilor, unde au obţinut medaliile de argint. Locul fetelor de la mixt a fost luat în acest echipaj de Răzvan Lepădatu, Cristian Neagu, Denis Popa şi Dragoş Voinea.

Bărcile Dragon sunt asemănătoare canotcilor ca aspect exterior, dar mult diferite în ceea ce priveşte forma părţii inferioare (coca), una concavă care duce la două "v"-uri,  oarecum ca la catamaran. Sunt împodobite la capete cu elemente decorative chinezeşti, iar vâslitul se face în ritmul loviturilor de tobă. În curse, există bărci mari de 18-20 de persoane şi cele mici, de 10 persoane, la care se adaugă cârmaciul și toboşarul. La Budeasa s-a concurat în bărci cu echipaje de 12 persoane.

Astfel, sportivii secţiei de kaiac-canoe de la CS Şcolar şi-au încununat un sezon de vară excelent, în care la Campionatul Naţional de viteză au obţinut opt medalii, dintre care trei de aur.

Buni şi la Masters

În paralel cu întrecerile "dragonilor",  a avut loc şi Campionatul Naţional de Masters, competiţie pentru "veterani", foşti sportivi de performanţă şi simpli amatori, printre care s-au aflat şi câţiva gălăţeni. Valentin Tudose a "tras" pentru CSM Dunărea şi a luat argintul în proba de kaiac 1.000 de metri, una câştigată de un alt gălăţean, Valerică Rîmbu, care a reprezentat un club din Bucureşti.

Radu Poteraş şi Cristi Boczar au concurat ca reprezentanţi ai CS Şcolar Galaţi şi s-au clasat pe locurile 2, respectiv 3, la canoe simplu, atât la 200 metri, cât şi la 1.000 m. Cei doi au făcut echipă la canoe dublu, terminând pe locul 3 pe ambele distanţe. Campion la simplu a fost tot un gălăţean, Mihai Munteanu, care a ales să reprezinte clubul bucureştean Scorsese.

Citit 1254 ori Ultima modificare Miercuri, 22 August 2018 21:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.