Trei jucătoare au refuzat oferta noului club

Trei jucătoare au refuzat oferta noului club
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Cu o singură săptămână înaintea începerii Ligii Naţionale feminine, un singur lucru este cert în ceea ce priveşte reprezentanta Galaţiului: CSU Danubius a devenit CSM Galaţi. Marea problemă este că până ieri la prânz jucătoarele încă nu semnaseră contractele cu clubul municipalităţii.

Antrenorul Valeriu Costea este departe de a putea pregăti startul campionatului în linişte, cu jucătoare care să se poată concentra doar la antrenamente, fără alte griji majore. Pe tema contractelor handbalistelor se discută şi negociază de mai bine de o săptămână, părţile au ajuns la un consens în majoritatea cazurilor, însă nu s-a semnat nimic. „Este vorba de aspecte procedurale, care sunt în derulare şi astăzi (n.r. – duminică), se va rezolva repede acest aspect”, a precizat, ieri,  Marius Cosoreanu, director al CSM Galaţi.

Handbalistele au fost ieri la sediul clubului, şi-au luat câte un exemplar de contract şi cel mai probabil în această dimineaţă se va trece efectiv la semnarea lor.

Din lotul cu care s-au început pregătirile pentru noul sezon s-au pierdut trei handbaliste, care n-au ajuns la un acord cu CSM. Extrema Andreea Taivan a ales să nu mai continue la Galaţi, spunându-ne că „pur şi simplu am nevoie de o schimbare”. Andreea Pătuleanu, adusă în această vară, a plecat deja de la echipă, în timp ce cu interul lituanian Marija Gedroit, jucătoare venită de la Bayer Leverkusen, nu s-a ajuns la o înţelegere privind condiţiile contractuale. „Am discutat şi cu impresarul prin intermediul căruia a ajuns la Galaţi, iar dacă ea nu va dori să rămână, vom încerca să aducem altă handbalistă pe acest post, cel puţin de aceeaşi valoare”, a adăugat Cosoreanu.

Pentru a se acoperi postul de extremă dreapta, rămas descoperit prin plecarea Andreei Taivan, o variantă ar putea fi experimentata gălăţeancă Cătălina Cioaric, cu care discuţiile sunt în fază incipientă.

Echipa de handbal feminin CSM Galaţi, fostă CSU Danubius, va începe Liga Naţională pe 1 sau 2 septembrie, cu un meci în deplasare în faţa formaţiei Minaur Baia Mare.

Altfel, Marius Cosoreanu a adăugat că la sfârşitul săptămânii trecute s-a făcut un pas important la baschet, semnarea actelor de colaborare între CSM şi Phoenix, astfel că echipa masculină va juca în campionat sub titulatura CSM Phoenix CSU Galaţi.

Citit 2548 ori Ultima modificare Duminică, 26 August 2018 20:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.