FOTBAL | Start în Liga a IV-a. Derbiul gălățean, adjudecat de ”studenți”
Foto: Arhiva Viața liberă

FOTBAL | Start în Liga a IV-a. Derbiul gălățean, adjudecat de ”studenți”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În weekend s-a dat startul meciurilor Campionatului Ligii a IV-a de fotbal, competiție la care în acest sezon iau parte 14 formații. Unul dintre meciurile importante ale rundei inaugurale a avut loc la Galați, între echipele Quantum Club și ACS Universitatea "Dunărea de Jos". O partidă în care "studenții" - campionii ediției trecute și câștigători ai "Cupei României" - porneau mari favoriți. Astfel au stat lucrurile și pe teren, unde echipa pregătită de Cătălin Savu a făcut legea. După 1-0 la pauză, în repriza secundă - și în special în ultimele 25 de minute - s-a dat "drumul la robinetul cu goluri", în final studenții câștigând cu un categoric 5-0 (la juniori nu s-a jucat). Reușitele le-au aparținut lui: Popov, Țuiu, Grigoraș, Ciotârcă și Cărămidaru. Meciul a fost condus de arbitrul Bogdan Anghelinei, căruia i s-au aliniat formațiile:

Quantum Club: Pădurariu - Stegaru, Lupu, Huhulea, Ghisman - Roșca, Cărare, Buliza, Doru, Damian - Stase. Au mai intrat: Ioniță, Călin, Buruiană și Verner (antrenor Iulian Oprea).

ACS Universitatea: Olaru - Stoian, Morogan, Moise, Hilohi - Țuiu, Ignat, Perju, Popov - Grigoraș, Izvoranu. Au mai jucat: Ciotârcă, Mohorâță, Cărămidaru și Enache.

O altă echipă fruntaşă în ediția trecută, Zimbrul Slobozia Conachi, a obținut victoria în deplasare: 5-3 la Avântul Drăgănești (marcatorii echipei învingătoare: Cazacu, Spânache, State, Năpârlică și Moroșanu, respectiv, Toma, Știr și Barbu).

Nou promovata Voința Cudalbi nu a reușit să țină pasul cu Juventus Toflea și a pierdut la limită: 0-1 (1-7 la juniori). Cu un succes clar s-a încheiat partida Victoria Tecuci - Agrostar Tulucești, gazdele impunându-se cu scorul de 5-1 (2-1).

În celelalte meciuri s-au înregistrat rezultatele: Unirea Braniștea - Muncitorul Ghidigeni 2-1 (4-0), Gloria Ivești - Avântul Vânători 2-2 (3-6) și Viitorul Costache Negri - Victoria Independența 2-3 (2-1).

În weekend, "Cupa României" pentru Liga a V-a

Echipele din eșalonul al cincilea vor debuta, oficial, în sezonul 2018-2019 în weekend. În zilele de 8 și 9 septembrie, se vor disputa jocurile contând pentru prima etapă din "Cupa României".

Citit 1938 ori Ultima modificare Luni, 03 Septembrie 2018 16:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.