Gălăţenii au dominat ”Naţionalele” de HALTERE

Gălăţenii au dominat ”Naţionalele” de HALTERE
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Oraşul Arad a găzduit două importante competiţii pentru practicanţii sportului celor puternici. În principal, au fost întrecerile Campionatului Naţional de seniori, dar la fel de important a fost şi Concursul Naţional de Speranţe Olimpice, din Programul Naţional "Pierre de Coubertin" (copii cu vârste între 9 şi 12 ani).

Sportivii gălăţeni s-au aflat, din nou, printre protagoniştii întrecerilor, în fruntea lor situându-se campioana europeană Elena Andrieş. Prezentă în concurs încă din primele zile, gălăţeanca a cucerit totul - trei titluri de campioană, la cele două stiluri şi la total, cu o "recoltă" de 191 kg. De remarcat că Elena a concurat la o categorie superioară - 53 kg.

Tot la capitolul excepţii se înscrie şi performanţa antrenoarei Mariana Dumitrache, care şi-a dat treningul jos şi a concurat la categoria 75 kg, unde a cucerit două medalii de aur - la total şi "aruncat" - şi a ocupat locul al patrulea la "smuls".

Dintre sportivii consacraţi de la CS Universitatea, s-au mai evidenţiat Andreea Penciu - trei locuri întâi, Constantin Carp - două locuri întâi, Nuţu Bădărău - trei medalii de argint, Mariana Tăbăcaru - un aur şi două medalii de bronz. Bilanţul celor de la CS Universitatea a fost unul excelent: 18 medalii, dintre care 11 de aur.

Deşi prezent în concurs cu un număr redus de sportivi, CSM Dunărea a câştigat cinci medalii de argint şi una de bronz, având astfel şase clasări pe podium. Între performeri s-au numărat Petrică Bălăuţă şi Alexandra Alexe. Elevii antrenorilor Marin Otinceanu şi Nicolae Mihai şi-au îndeplinit obiectivele de performanţă stabilite.

Antrenorul Costel Dimofte (CSU şi CS Şcolar) a concluzionat participarea de la Arad astfel: "Suntem foarte mulţumiţi de faptul că ne-am îndeplinit obiectivele de performanţă, atât în ceea ce priveşte clasările, cât şi conform graficului de greutăţi. Trebuie să ţinem cont şi de faptul că majoritatea sportivilor noştri sunt încă juniori. De asemenea, am demonstrat că cei mai tineri sportivi au fost bine selecţionaţi şi, cu timpul, vor putea intra în vederea tehnicienilor loturilor naţionale".

Calendarul competiţional din acest an se va încheia în luna noiembrie, la Bascov, unde vor concura juniorii Under 20.

"Speranţele" şi fetele de la Centru şi-au făcut datoria

Evoluţii notabile au avut şi cei mai mici concurenţi. Aceştia au luat parte la o serie de teste, pe care le-au trecut cu succes. De la CSS Galaţi au fost la Arad Ana Maria Raţă, Cristina Rotaru, Alin Feru, Alexandru Gheorghiţă, Vlad Neacşu şi Alexandru Fotiadis, în timp ce Clubul Dunărea a prezentat două "speranţe" - Andrei Iorga şi Sebastian Onţeluş.

Bine s-au prezentat şi sportivele Centrului de Pregătire Olimpică de la Galaţi, antrenate de Costel Dimofte şi Mariana Dumitrache. Dorina Tofan (originară din localitatea gălăţeană Tămăoani) a avut două locuri întâi pentru clubul din Arad, Cosmina Pană (Bacău) - un loc întâi, Luciana Condurache (Arad) - două locuri trei, Gabriela Daviduţă (Bacău) - trei locuri trei, Gabriela Ţurcanu (Constanţa) - trei locuri cinci, Alice Halmac (Bacău) - trei locuri cinci şi Adelina Vizitiu (Arad) - trei locuri şase.

Citit 1297 ori Ultima modificare Vineri, 14 Septembrie 2018 03:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.