Mai buni, dar fără gol marcat. Frustrare la Oţelul după derbi
Foto: Sonia Baciu

Mai buni, dar fără gol marcat. Frustrare la Oţelul după derbi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Oţelul Galaţi a terminat la egalitate, scor 0-0, derbiul cu SCM Gloria Buzău, din etapa a patra a Ligii 3, după un meci în care a dominat, dar n-a avut destulă forţă ofensivă.

Gesturile antrenorul Oțelului, Stelian Bordieanu, făcute în drumul spre vestiar la finalul meciului arătau dezamăgirea de rezultat şi mai ales frustare. De înţeles, atât timp cât Oţelul a dominat categoric derbiul cu Gloria Buzău dar nu și-a concretizat superioritatea. „Ocazii am avut, cel puțin în a doua repriză nu cred că au trecut de două-trei ori de centrul terenului, dar din păcate, mingea nu a vrut să intre în poartă”, s-a exteriorizat tehnicianul gălăţean.

Un 0-0 care are totuşi şi partea plină a paharului: Oţelul continuă să fie pe primul loc şi a trecut şi de etapa a patra fără să aibă vreun gol primit până acum. Tot la aspecte pozitive a fost dăruirea jucătorilor, răsplătită de cei aproape 5.000 de spectatori cu susţinere, tot mai intensă cu cât se apropia finalul, până în ultimele secunde.

Senzaţia generală de frustrare a fost amplificată de o paradă uluitoare, în ultimul minut, a portarului echipei buzoiene, Gurău, care a scos şutul lui Matei spre vinclu. De altfel, Gurău a fost unul dintre principalii „vinovaţi” pentru acest 0-0, cu cel puţin alte două intervenţii incredibile. A deviat în bară la excelenta execuţie a lui Sălăgeanu din lovitură liberă (min. 4), respingând şi şutul de gol al lui Iorga (min. 56). În rest, echipa din Buzău a avut şi mult noroc la ocazia lui Zaharia (min. 43, cap peste din şase metri) şi mai ales la reluarea lui Stoian (min. 73) la o palmă de vinclu.

În ansamblu, Oţelul a arătat bine, dar încă jocul scârţâie în preajma careului advers, cu sclipiri rare la pasa decisivă şi finalizare.

De partea celalată, SCM Gloria Buzău n-a avut deloc pretenţii ofensive, mulţumindu-se să mizeze pe defensivă (excelent jocul fundaşilor centrali). De altfel, încă de prin minutul 55 au apărut tragerile de timp, miza pe 0-0 dovedindu-se în cele din urmă câştigătoare.

Aflat la primul meci de la revenirea sa la echipa cu care a fost campion în 2011, Laurenţiu Iorga a estimat că Oţelul i-a lipsit nivelul optim de omogenitate şi un dram de noroc. „Doar neșansa a făcut să nu câștigăm astăzi. Suntem mulți jucători noi și cred că mai avem nevoie de ceva timp pentru a ne intra în ritm. Aici mă simt ca acasă, am luat o decizie pe care nu o regret. Tot ce îmi doresc acum este să ajung la nivelul de pregătire al echipei și să arăt ce pot. Am ales să vin la Oțelul pentru acest obiectiv, al promovării, cred în el. Cred în oamenii de aici, ei m-au convins să revin la Galați. Liga 3 e puțin diferită de prima ligă. Aici, jucătorii compensează prin ambiție, mai multă alergătură. În prima ligă ai mai multe spații de joc, aici sunt mai agresivi, dar ușor, ușor, spre să mă acomodez și să fac față rigorilor”, a declarat Iorga.

Robert Moglan, căpitanul echipei gălăţene, a spus că Gloria Buzău nu i s-a părut o echipă care să arate mari valenţe, subliniind totodată că Oţelul trebuie să-şi îmbunătăţească jocul ofensiv. „Am dominat meciul de la un capăt la altul. Ne-am creat câteva ocazii, dar nu am reușit să înscriem. Mai trebuie să lucrăm la antrenamente la partea de finalizare. Gloria nu este o echipă de speriat, ați văzut că am dominat. În retur, la ei, vrem să scoatem toate cele trei puncte și să promovăm”, a afirmat fundaşul gălăţean.

Antrenorul Stelin Bordieanu a început jocul utilizând următoarea formulă: Iliescu – David, Moglan (cpt), Ghiocel, Sălăgeanu – Codreanu, Crihană – Stoian, Iorga, Zaharia – Matei. În repriza a doua au mai evoluat: Cîrjan, Vasile și Chiriac.

Următorul joc al SC Oțelul Galați va avea loc pe terenul formației Bucovina Rădăuți, în etapa 5 a Ligii 3, partida urmând a se disputa sâmbătă, 22 septembrie, de la ora 17.00, pe stadionul Municipal din Rădăuți.

Citit 2302 ori Ultima modificare Duminică, 16 Septembrie 2018 13:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.