A aniversat 65 de ani prin alergarea unui nou maraton

A aniversat 65 de ani prin alergarea unui nou maraton
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

A împlinit de curând 65 de ani, iar această aniversare şi-a dorit enorm să și-o marcheze în suflet oferindu-şi singur cadoul cel mai dorit şi totodată cel mai dificil de realizat, trecerea liniei de sosire la Maratonul de la Montreal. A reuşit: George Coatu, Galaţi, România!

L-am cunoscut prin 2012. Volubil şi atât de plin de energie încât şi atunci când îţi vorbeşte îţi dă senzaţia că e într-un sprint continuu, deşi asa ceva - sprintul - este văzut rar la un alergător de cursă lungă, aşa cum este el. Gălăţenii care au fost pe traseu sau au privit de pe margine Semimaratonul de la noi, din luna mai, poate l-au remarcat. Oarecum îţi sare în ochi, având pe echipament o siglă destul de mare a "Vieţii libere". Aşa aleargă de ani buni în competiţii, explicându-ne că ne consideră un brand reprezentativ al Galaţiului - Mulţumim! - şi asta îl motivează, îl ajută în momentele grele din curse. "La kilometrul 21, când îi vezi pe cei mai mulţi de pe traseu că se retrag, vorbesc de cei de la semimaraton, iar tu trebuie să o iei practic de la capăt, psihologic este extrem de greu. Depăşesc momentul gândindu-mă că, având sigla "Vieţii libere" pe tricou, reprezint imaginea oraşului şi n-am voie să abandonez", ne explica în 2012, după ce termina cu bine Maratonul de la Bucureşti.

Final alergat cu fiul alături

Mare parte din timp şi-o trăieşte în Canada, astfel că este de înţeles de ce una din cursele de suflet o reprezintă tradiţionalul Maraton de la Montreal. Pe 16 septembrie, George Coatu a împlinit 65 de ani, iar cel mai râvnit cadou a fost linia de sosire la competiţia amintită, în cursa care a avut loc duminică, cu 11.000 de oameni la start, o treime din aceştia la maraton. Ne-a mărturisit că de data aceasta nu s-a pregătit cum ar trebui, chiar dacă a slăbit 10 kilograme în ultimele două luni, şi a ezitat până în ultimele clipe între înscrierea la semimaraton şi cea la maraton. Cei doi copii ai săi, Alice și George Aurelian, l-au încurajat şi convins până la urmă să încerce cei 42,195 kilometri ai maratonului. A reuşit să-i parcurgă, având ajutorul direct al fiului, care a alergat alături de el ultimii kilometri. "L-am terminat cu bine. Timpul nu este totuşi unul de laudă, dar important că "Viața liberă" a fost prezentă, că Galaţiul meu drag a fost acolo şi a terminat cursa. Mi-am oferit acest mic cadou la 65 de ani, este o satisfacţie imensă", ne-a transmis George Coatu, înainte chiar de a-şi trage cu adevărat sufletul după epuizanta cursă. Trecuse linia de sosire ţinând strâns în mână un mic steag la României. "Drapelul nu înseamnă nicăeri aşa de mult ca în străinătate. Mai ales când crainicul competiției, atunci când treci linia de sosire, anunţă că reprezinţi România".

Atletul veteran spune la modul general că "alerg pentru mine, fără mişcare este greu să ai un corp sănătos, totodată alerg şi ca un îndemn la atletism, la mişcare, pentru cei din jur, asta poate însemna mult în viaţa fiecăruia". De asemenea, mărturiseşte că iubeşte "ideea ca astfel de evenimente să scoată și imaginea Galațiului în lume. Aşa cum a făcut recent domnul Cătălin Braila la Madrid (n.r. - Campionatul Mondial al veteranilor), aşa cum face mereu Cristi Onofrei, care-i modelul meu mai tânăr, şi mulţi alţii".

În aceeaşi zi cu maratonul alergat de George Coatu, a avut loc semimaratonul de la Bacău, unde echipa gălăţeană "Aşii alergării", formată din Cristi Onofrei, Laurenţiu Cobzaru şi Tudorel Antohe, a câştigat proba de ştafetă 21 kilometri.

Pentru George Coatu, la Montreal a fost a şasea cursă de maraton terminată cu bine. Mai are în palmares şapte semimaratoane (21 km) şi trei curse de 10 kilometri.

Citit 2048 ori Ultima modificare Joi, 27 Septembrie 2018 10:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.