Ciocan, meci tare în decembrie

Ciocan, meci tare în decembrie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

La două săptămâni distanță de la victoria în fața georgianului Puritșamiașvili, pugilistul gălățean profesionist Cristian Ciocan a aflat data și locul în care va avea următorul meci: 15 decembrie, în Germania, la Hamburg.

Cel mai probabil, Cristi Ciocan (31 de ani) va avea un adversar tare, Michael Wallisch, un pugilist german în vârstă de 32 de ani, neînvins până acum la profesioniști, conform publicațiilor de specialitate din Germania.

Deși site-ul boxen1.com anunță ca sigură această luptă, Ciocan ne-a spus că încă mai sunt negocieri. "În acest moment, sigur este că voi boxa în gala din 15 decembrie, de la Hamburg. Sunt discuții pentru un meci cu Michael Wallisch, dar în acest sens încă nu e nimic bătut în cuie, nu este semnat nimic", a precizat pugilistul gălățean, aflat acasă, în Pechea.

Cristian Ciocan este într-un moment în care încearcă să-și redeschidă drumul spre meciurile mari, cele spre titlul mondial, oarecum îngreunat de înfrângerea la puncte în fața rusului Povetkin, de la Ekaterinburg, din decembrie anul trecut, unde miza a fost imensă, poziția de challenger la centura mondială. Apoi, Ciocan a avut o pauză forțată de o accidentare la cot și a revenit în ring pe 15 septembrie, când l-a învins prin KO pe Puritșamiașvili. Palamaresul său la profesioniști cuprinde 23 de victorii (13 prin KO) și 5 înfrângeri.

Posibilul său adversar, Michael Wallisch, are 19 meciuri, toate câștigate, dar palmaresul său nu este foarte elocvent de vreme ce lista adversarilor acestuia de până acum nu cuprinde nume importante ale categoriei. De altfel, boxen1.com subliniază că un meci cu Ciocan este "cel mai greu examen din cariera pugilistului german, primul lui test mare". Publicația citată menționează că "spre deosebire de Wallisch, Ciocan s-a confruntat deja cu nume majore, precum Tyson Fury și Alexander Povetkin, având victorii importante asupra lui David Price, Erkan Teper și Michael Sprott".

Pe lângă partida cu Povetkin, gălățeanul a mai avut încă un meci pentru a deveni challenger la titlul mondial, în 2015, cu Tyson Fury, pe care l-a pierdut, dar peste aproape trei ani a venit sentința că Fury a luptat dopat.

În ierarhia mondială a categoriei grea a reputatului site boxrec.com, Ciocan este pe locul 13, în timp ce germanul se află doar pe 64, aspect care evidențiază că Wallisch a cam fost protejat și nu a avut adversari bine cotați.

Boxen1.com estimează că așteptatul duel dintre Ciocan și Wallisch va avea ca miză centura intercontinentală a unei versiuni majore și astfel câștigătorului i se vor deschide multe uși spre vârful piramidei.

Cei doi pugiliști se cunosc destul de bine, fiind o perioadă colegi de club în Germania, având şi câteva sesiuni comune de antrenament.

Citit 1665 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Octombrie 2018 16:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.