INTERVIU cu antrenorul Dumitru Buleandră. ”Cătălina are încă un examen greu... ”

INTERVIU cu antrenorul Dumitru Buleandră. ”Cătălina are încă un examen greu... ”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În lumea sportului luptelor, Cătălina Axente, legitimată la CS Municipal Galați, are o poziție privilegiată, datorită performanțelor sale deosebite. Despre acestea, dar și despre ce va urma, am dialogat cu antrenorul ei, Dumitru Buleandră.

- Domnule Buleandră, cine este, de fapt, Cătălina Axente?

- Este o fată deosebit de talentată și ambițioasă. Când își pune ceva în gând trebuie neapărat să și realizeze. Cătălina este dobrogeancă, s-a născut în localitatea Grindu (fosta Pisica) și provine dintr-o familie în care sportul luptelor a constituit o "afacere", tatăl ei practicând această disciplină tot la clubul din Galați. Are 22 de ani și face lupte de la 15 ani. Prima performanță a venit rapid, la categoria junioare, unde a devenit campioană națională și a cucerit și "Cupa României". Din acel moment, performanțele ei au intrat în linie dreaptă, venind una după alta.

- Până să trecem în revistă principalele performanțe, să ne spuneți ce examene mai are în acest an.

- Abia venită de la "Mondialele" de lupte pe plajă, din Turcia, unde a obținut titlul de campioană, Cătălina s-a deplasat direct în cantonamentul din Capitală, de la "Mircea Eliade". Campionatul Mondial de lupte libere, ce va avea loc la Sala Polivalentă din București (12-18 noiembrie), trebuie pregătit cu cea mai mare atenție. Va fi un examen foarte greu, dar eleva mea (n.r. - pe care o pregătește de la începutul carierei) este hotărâtă să-și treacă în cont încă o performanță de răsunet, la cea mai importantă competiție organizată în țara noastră.

- Cătălina a avut un parcurs ascendent, numele ei aflându-se în fruntea listei participanților la ultimele competiții la care a luat parte. Să le reamintim.

- O să mă refer doar la performanțele de vârf obținute anul trecut, dar și în 2018. Concurând la două categorii (72 și 76 kg, conform cerințelor competițiilor), Cătălina a fost vicecampioană europeană pe echipe, la Moscova, s-a clasat de două ori pe locul al treilea la Jocurile Mondiale ale Francofoniei și s-a situat pe primul loc în două turnee puternice, desfășurate în Sardinia și la Nisa. Mai importante și mai numeroase au fost realizările din acest an: campioană națională la seniori și Under 23, dar și la lupte pe plajă, medalie de bronz la "Europenele" de la Istanbul. Dar cea mai importantă medalie este cea de aur, obținută săptămâna trecută, în Turcia, la lupte pe plajă, unde România s-a clasat pe primul loc și la echipe. Să mai amintim de alte cinci medalii obținute în turneele internaționale: trei de aur, în Bulgaria, Polonia și Ucraina, și două de bronz - în Polonia și la "Memorialul Ion Corneanu" de la București.

Citit 1934 ori Ultima modificare Joi, 11 Octombrie 2018 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.