Au ajuns în Galați dar nu s-au prezentat la meci

Au ajuns în Galați dar nu s-au prezentat la meci
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

UPDATE: CSU Belor Galaţi s-a calificat în turul doi al Cupei României prin neprezentarea adversarelor la meci. Situaţia a fost foarte ciudată, pentru că delegaţia echipei Penicilina Iaşi a ajuns în Galaţi cu o seară înaintea partidei, dar a plecat cu câteva ore înainte de joc. Încercările repetate de a-i contacta telefonic pe antrenorul şi preşedintele clubului din Iaşi au fost zadarnice.


Voleibalistele de la CSU Belor încep astăzi sezonul revenirii în primul eşalon, cu o partidă din primul tur al "Cupei României", în compania unei adversare experimentate, Penicilina Iaşi. Meciul va avea loc la Galaţi, în Sala "Dunărea", cu începere de la ora 17.30, intrarea publicului fiind liberă.

Ieșencele au un lot închegat, care joacă de multă vreme în această formulă, dar redus numeric, Penicilina bazându-se doar pe şapte-opt jucătoare. Gălăţeanca Anamaria Berdilă crede că echipa sa are valoarea necesară pentru a începe sezonul cu o victorie. "Ca valoare individuală, cred că suntem peste, la fel şi numeric, avem argumente pentru a începe sezonul cu victorie", a spus voleibalista cu titluri de campioană în palmares. În ceea ce priveşte campionatul, al cărui start va fi peste o săptămână, Anamaria Berdilă estimează că echipa sa are un lot cu o valoare care să-i permită clasarea pe locurile 5-6.

Ramona Postea, coordonatoarea venită de la Dinamo, aşteaptă un număr cât mai mare de spectatori, aspect pe care-l consideră important pentru moralul cu care se începe acest sezon. "Avem unul dintre cele mai tinere loturi, unul competitiv. Suntem toate dornice să facem performanţă, se simte din plin asta la fiecare antrenament şi cred că avem multe promisiuni de făcut şi totodată de onorat în acest sezon. Aştept cu mare nerăbdare acest prim meci, cu Penicilina. Va conta mult pentru noi, pentru moralul cu care începem sezonul, să avem un număr mare de spectatori alături", a declarat Postea.

Pentru CSU Belor, acest meci reprezintă un prim examen, o posibilitate a staffului tehnic şi a jucătoarelor de a-şi testa potenţialul din acest moment şi totodată de a aduce un plus de omogenitate pentru partidele din campionat, având în vedere că perioada de pregătire nu a fost parcursă cu lotul complet. Macedoneanca Emilija Popjordanovska a venit acum două săptămâni, întârziere cauzată de obţinerea vizei de intrare în România. De asemenea, Edina Selimovici (Bosnia-Herţegovina) s-a integrat lotului la antrenamente din această săptămână. Aceasta a întârziat datorită prezenței la echipa naţională a ţării sale, participantă la preliminariile Campionatului European, dar și din cauza obţinerii vizei. Din acelaşi motiv, viza, este plecată în Republica Moldova de două săptămâni basarabeanca Elizabeta Şuşlova.

"Meciul din Cupa României este şi o bună oportunitate pentru a vedea la ce nivel suntem şi să ne creştem omogenitatea. Suntem o echipă uşor neînchegată, antrenându-ne în formulă aproape completă abia din această săptămână. Având acest dezavantaj, că nu ne cunoaştem încă bine între noi, probabil vom începe un pic timorate disputa cu Penicilina, dar sunt convinsă că pe parcurs vom creşte în joc", a mai spus Anamaria Berdilă.

Alături de ea, din lot fac parte Adriana Dudnic, Beatrice Ramona Postea, Violeta Stan, Corina Vasilie, Ioana Ștefu şi voleibaliste "importate" în presezon, americanca Sydney Willson Paige, bulgăroaica Elitsa Barakova, moldovencele Aria Felia Andrievskaia (cu dublă cetățenie, româno-moldoveană) și Elizabeta Șușlova, plus Edina Selimovici.

După meciul cu Penicilina, jucătoarele antrenate de Ileana Berdilă se vor întoarce la antrenamente, iar pe 27 octombrie va începe campionatul, cu o deplasare lungă și pretențioasă, în fieful multiplei campioane Volei Alba Blaj, vicecampioana și finalista "Cupei României" în sezonul trecut.

Citit 1439 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Octombrie 2018 09:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.