Mare sărbătoare cu ”legendarii” fotbalului gălăţean. Astăzi, eveniment pentru suporterii şi gloriile Oţelului
Foto: Ilie Stan

Mare sărbătoare cu ”legendarii” fotbalului gălăţean. Astăzi, eveniment pentru suporterii şi gloriile Oţelului
Echipa Oţelului care a învins Juventus Torino în 1988
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

La stadionul Oţelul, astăzi se vor retrăi emoţiile trecutului glorios, îmbinate cu entuziasmul prezentului şi speranţele într-un viitor apropiat pe măsura tradiţiei şi a istoriei fotbalului gălăţean. Va fi reîntâlnirea cu mulţi dintre cei care au scris paginile frumoase ale istoriei Oţelului, urmate de meciul de campionat al actualei echipei gălăţene, în compania formaţiei CSM Roman.

La iniţiativa promotorului Adrian Troscenco şi a fostului jucător al Oţelului, Daniel Florea, publicul gălăţean va avea ocazia de a-i revedea pe cei care în trecut le-au adus bucurie în suflete şi au făcut performanţe de poveste pentru fotbalul din oraş.

De la ora 15,00, va fi un meci demonstrativ la care vor fi prezenţi mulţi dintre componenţii celor trei generaţii de vârf din istoria Oţelului, începând de la Ionel Drăgoi - cel care a obţinut penaltiul istoric de acum 30 de ani din Cupa UEFA - şi Ion Profir, marcatorul golului unicei victorii româneşti contra marelui Juventus Torino, trecând pe la Vali Ştefan şi ceilalţi „campioni ai provinciei” din a doua parte a anilor ’90 şi ajungând la campionii României din 2011, în frunte cu antrenorul Dorinel Munteanu.

Până ieri, confirmaseră prezenţa, din „Generaţia 1988”, Călugăru, Gelu Popescu, Puiu Antohi, Ralea, Anghelinei, Mario Agiu, Adrian Oprea, Drăgoi şi Profir, plus Ion Gigi, care a făcut parte din „Generaţia ’98” şi se va reîntâlni cu Ion Viorel, Maleş, Baştină, Florea, actualul antrenor Alin Pînzaru, Haraga, Pelin, Dănuţ Oprea şi Vali Ştefan. Campionii din 2011 – Brăneţ, Cojoc, Silviu Ilie, Laurenţiu Buş, Iorga, Sălăgeanu, Sergiu Costin, Gabi Paraschiv - îl vor avea de data aceasta şi pe teren, din postura de coechipier, pe antrenorul care i-a condus la câştigarea titlul de campioană şi Supercupei României, Dorinel Munteanu.

Sunt aşteptaţi şi doi tehnicieni ce au antrenat Oţelul, Aurel Ţicleanu şi Mihai Stoichiţă, împreună cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

După acest meci demonstrativ, se va aprinde nocturna pentru un nou pas în drumul Oţelului spre promovare, meciul din Liga 3 cu CSM Roman, de la care este de aşteptat un spectacol ofensiv din partea roş-alb-albaştrilor, mai ales că au un adversar modest, ultima clasată.

Foto 1 - echipa Oţelului care a învins Juventus Torino în 1988 (foto, Ilie Stan), foto 2 - "Generaţia '98" (foto arhivă), foto 3 - Oţelul, campioana României - 2011 (foto, Sorin Pană)

Citit 4238 ori Ultima modificare Duminică, 28 Octombrie 2018 03:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.