Mare sărbătoare cu ”legendarii” fotbalului gălăţean. Astăzi, eveniment pentru suporterii şi gloriile Oţelului

Mare sărbătoare cu ”legendarii” fotbalului gălăţean. Astăzi, eveniment pentru suporterii şi gloriile Oţelului

Echipa Oţelului care a învins Juventus Torino în 1988 Ilie Stan
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
4 comentarii

La stadionul Oţelul, astăzi se vor retrăi emoţiile trecutului glorios, îmbinate cu entuziasmul prezentului şi speranţele într-un viitor apropiat pe măsura tradiţiei şi a istoriei fotbalului gălăţean. Va fi reîntâlnirea cu mulţi dintre cei care au scris paginile frumoase ale istoriei Oţelului, urmate de meciul de campionat al actualei echipei gălăţene, în compania formaţiei CSM Roman.

La iniţiativa promotorului Adrian Troscenco şi a fostului jucător al Oţelului, Daniel Florea, publicul gălăţean va avea ocazia de a-i revedea pe cei care în trecut le-au adus bucurie în suflete şi au făcut performanţe de poveste pentru fotbalul din oraş.

De la ora 15,00, va fi un meci demonstrativ la care vor fi prezenţi mulţi dintre componenţii celor trei generaţii de vârf din istoria Oţelului, începând de la Ionel Drăgoi - cel care a obţinut penaltiul istoric de acum 30 de ani din Cupa UEFA - şi Ion Profir, marcatorul golului unicei victorii româneşti contra marelui Juventus Torino, trecând pe la Vali Ştefan şi ceilalţi „campioni ai provinciei” din a doua parte a anilor ’90 şi ajungând la campionii României din 2011, în frunte cu antrenorul Dorinel Munteanu.

Până ieri, confirmaseră prezenţa, din „Generaţia 1988”, Călugăru, Gelu Popescu, Puiu Antohi, Ralea, Anghelinei, Mario Agiu, Adrian Oprea, Drăgoi şi Profir, plus Ion Gigi, care a făcut parte din „Generaţia ’98” şi se va reîntâlni cu Ion Viorel, Maleş, Baştină, Florea, actualul antrenor Alin Pînzaru, Haraga, Pelin, Dănuţ Oprea şi Vali Ştefan. Campionii din 2011 – Brăneţ, Cojoc, Silviu Ilie, Laurenţiu Buş, Iorga, Sălăgeanu, Sergiu Costin, Gabi Paraschiv - îl vor avea de data aceasta şi pe teren, din postura de coechipier, pe antrenorul care i-a condus la câştigarea titlul de campioană şi Supercupei României, Dorinel Munteanu.

Sunt aşteptaţi şi doi tehnicieni ce au antrenat Oţelul, Aurel Ţicleanu şi Mihai Stoichiţă, împreună cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

După acest meci demonstrativ, se va aprinde nocturna pentru un nou pas în drumul Oţelului spre promovare, meciul din Liga 3 cu CSM Roman, de la care este de aşteptat un spectacol ofensiv din partea roş-alb-albaştrilor, mai ales că au un adversar modest, ultima clasată.

Foto 1 - echipa Oţelului care a învins Juventus Torino în 1988 (foto, Ilie Stan), foto 2 - "Generaţia '98" (foto arhivă), foto 3 - Oţelul, campioana României - 2011 (foto, Sorin Pană)

Citit 2924 ori Ultima modificare Duminică, 28 Octombrie 2018 03:22

4 comentarii

 • postat de comunismul Luni, 26 Noiembrie 2018 19:26 5.13.221.*** Link la comentariu
  0
  0

  intotdeauna sunt frumoase aceste meciuri old boys! indiferent ca sunt de la otelul galati sau de la dunarea galati! e bine sa cunoasca si generatiile actuale! acesti jucatori magnifici! care incantau cu placere publicul spectatorii prin evolutiile lor in teren sau pe teren! indiferent cum! sunt convins ca multi poate nici nu i-au prins pe astia vechi! poate doar cei noi!

  Raportează
 • postat de Steelgalato Sâmbătă, 27 Octombrie 2018 11:49 213.233.85.*** Link la comentariu
  2
  3

  Felicitări d lui autor al articolului si celor care au avut aceasta genială inițiativa!!! Forta Oțelul' !!!

  Raportează
 • postat de Sergiu moldovan Sâmbătă, 27 Octombrie 2018 09:36 199.249.230.*** Link la comentariu
  4
  7

  Stan de ce nu vine?

  Raportează
 • postat de fan Otelul Sâmbătă, 27 Octombrie 2018 09:23 86.127.196.*** Link la comentariu
  4
  8

  Marius Stan nu vine?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.