Campionatul Mondial, escală în drumul spre Tokyo. Gălăţeanca Elena Andrieş, pretendentă la medalii

Campionatul Mondial, escală în drumul spre Tokyo. Gălăţeanca Elena Andrieş, pretendentă la medalii
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Începând de mâine, la Ashgabat (Turkmenistan) va avea loc una dintre cele mai importante competiţii din acest an pentru sportul gălăţean, Campionatul Mondial de haltere pentru seniori, unde va concura campioana europeană Elena Andrieş, legitimată la CS Universitatea Galaţi.

Prima parte a delegaţiei româneşti, din care fac parte Elena Andrieş (foto) şi antrenorul său de la club, Costel Dimofte, care este şi arbitru internaţional, a ajuns ieri în Ashgabat.

Federaţia internaţională a adus schimbări importante în regulament, una dintre acestea fiind stabilirea unor noi categorii de greutate. Astfel, Elena Andrieş, care în luna martie a devenit triplă campioană europeană la categoria 48 de kilograme, va trebui să concureze în Turkmenistan la noua categorie de 49 kg., programată pentru 3 noiembrie, de la ora 17.30 (ora României).

Miză dublă, calificări pentru Jocurile olimpice

De asemenea, a fost modificat radical sistemul de calificare pentru Jocurile Olimpice (JO), în special ca parte a luptei forului internaţional contra dopajului. Dacă până acum, rezultatele din competiţii erau cuantificate în criteriile de calificare olimpice pe fiecare ţară în parte, care apoi primea un anumit număr de locuri pentru JO în funcţie de rezultate, de acum totul va deveni nominal. Astfel, sportivii vor trebui să obţină calificare la JO individual, spre deosebire de sistemul de până acum, când un halterofil obţinea puncte de calificare pentru o federaţie naţională iar aceasta din urmă putea să meargă la competiţia olimpică cu alt sportiv.

Acest Campionat Mondial este una din cele mai importante competiţii care se ia în calcul pentru calificarea la Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo, ceea ce amplifică miza pe care o are pentru Elena Andrieş, aceasta fiind singura sportivă din Galaţi cotată cu şanse la medalie olimpică peste doi ani.

La ediţia de anul trecut a Campionatului Mondial, sportiva de la CSU s-a clasat pe locul cinci la stilul smuls, iar la "aruncat" şi total a fost pe locul şase, în condiţiile în care nu a concurat la potenţialul maxim din cauza unei accidentări cu o lună înaintea de concurs, care i-a afectat pregătirea.

Ediţia din acest an se anunţă a fi una dintre cele mai disputate pentru că revin în competiţie sportivii din nouă ţări „problemă”, printre care China şi Rusia, după o suspendare de un an pentru dopaj repetat.

Citit 1003 ori Ultima modificare Marți, 30 Octombrie 2018 20:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.