Elena Andrieș, progres foarte mare demonstrat la Mondialele de haltere

Elena Andrieș, progres foarte mare demonstrat la Mondialele de haltere
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Gălățeanca Elena Andrieș a reușit o nouă performanță respectabilă, obținând două clasări pe locul cinci la Campionatul Mondial de seniori, care se desfășoară în Turkmenistan. Concurând în cadrul categoriei 49 de kilograme, Andrieș a fost depășită doar de sportive din două țări asiatice, Thailanda și China. 

La stilul smuls, Andrieș a fost pe locul nouă, cu 83 de kilograme și apoi, la stilul aruncat a fost pe locul 5, cu 105 kilograme. La fel ca la ediția de anul trecut a Campionatului Mondial, Andrieș a impresionat prin ambiția cu care a luptat cu bara încărcată la 105 kg și reușit în cele din urmă să fixeze. Astfel, la total (singura ierarhie care este luată în calcul la Jocurile Olimpice), gălăţeancă a fost pe locul cinci, cu 188 kilograme.

Elena Andrieş a fost singura sportivă din Europa care a concurat în prima grupă valorică şi a fost depăşită de două sportive din Thailanda (locurile 1 şi 4 la total) şi două din China (argint şi bronz la total), ţară care până acum fusese suspendată din toate competiţiile pentru dopaj. 

Rezultatele Elenei Andrieş de la acest Campionat Mondial reprezintă un progres uriaş, extrem de încurajator în perspectiva Jocurilor Olimpice din 2020, de la Tokyo: faţă de Campionatul mondial de anul trecut a avut acum un plus de 11 kilograme la total şi de 9 kilograme faţă de totalul cu care în luna martie a acestui an devenea campioană europeană.

Citit 1417 ori Ultima modificare Duminică, 04 Noiembrie 2018 12:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.