VIDEO. Reacţia celor de la Oţelul, după ultima victorie a rivalilor. Suspiciuni în lupta pentru promovare
Foto: Captură video Arena Buzoiană TV

VIDEO. Reacţia celor de la Oţelul, după ultima victorie a rivalilor. Suspiciuni în lupta pentru promovare
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Un gol dintr-o pasă de la adversar şi un autogol, astfel s-a construit victoria celor de la SCM Gloria Buzău, 3-2 la Focşani, din ultima etapă a Ligii a III-a, iar acest mod de a aduna puncte a lăsat loc de suspiciuni. "Justificate", a reacţionat Valentin Ştefan, directorul general al contracandidatei la primul loc, SC Oţelul.

Lupta pentru promovare în prima serie a Ligii a III-a devine tot mai încordată, primele două clasate, SCM Gloria Buzău şi SC Oţelul Galaţi mergând fără paşi greşiţi de multe etape, cele două fiind de altfel singurele fără înfrângere până acum din această serie. Duelul celor două a devenit şi mai tensionat, după ce gălăţenii cataloghează drept "dubios" modul în care s-a impus rivala din Buzău în partida din deplasare cu CSM Focşani, câştigată cu scorul de 3-2.

Buzoienii au deschis scorul în minutul 12 prin Ciprian Petre, dintr-o "pasă decisivă" de la un adversar, apoi s-a făcut 0-2 dintr-un autogol (37’). "Am văzut foarte multe comentarii critice, în special în mediul online, pe reţelele de socializare, mai ales după meciul lor de la Focşani. Sunt reacţii justificate la ce am văzut pe teren, cu aspecte dubioase, care alimentează unele suspiciuni", a comentat situaţia Valentin Ştefan, director general al SC Oţelul.

Printre aspectele invocate de gălăţeni se mai află şi prezenţa în echipa de start a celor din Focşani a cinci jucători cu vârsta sub 19 ani, în detrimentul unor jucători experimentaţi, de obicei titulari.

Oficialul clubului gălăţean a mai spus că s-au întâmplat şi alte lucruri care ridică semne de întrebare în ceea ce priveşte onestitatea cu care este dusă lupta pentru primul loc. "Mi se pare ciudat în lumea sportului ca la meciurile noastre, cum a fost cel de la Târgu Secuiesc, să văd persoane din clubul buzoian în preajma vestiarului adversarei noastre. Să asiste la meci din tribună este în regulă, dar nu pe la vestiare. Aş mai vrea să subliniez un aspect care spune destule, noi nu am avut nici măcar un penalti în favoarea noastră în acest campionat, pe când la ei au fost vreo cinci. Şi trebuia să primim, chiar în meciul direct cu Buzăul, ca şi la Suceava, singurele meciuri în care am pierdut puncte, dar nu am făcut tam-tam, pentru că nu ne stă în caracter să acuzăm arbitrajele şi astfel să le oferim alibiuri jucătorilor noştri. Ne dorim ca promovarea să se decidă doar pe teren", a adăugat Valentin Ştefan.

Înainte ultimelor două etape din tur, SCM Gloria Buzău este pe primul loc, cu 35 de puncte, iar Oţelul pe cel secund, cu 32 de puncte, dar echilibrul se poate restabili în ultima rundă, când SCM Gloria Buzău va sta în urma retragerii celor de la CSM Roman.

Stau cu ochii pe Darabani

În duelul celor două nu este exclus să se infilitreze şi a treia clasată, Ştiinţa Miroslava, mai ales dacă Sănătatea Darabani nu se va prezenta la unul din ultimele două jocuri ale anului. Formaţia din Darabani are deja o neprezentare, iar încă una ar însemna automat excluderea şi anularea tuturor rezultatelor, situaţia în care marea beneficiară ar fi echipa din Miroslava, care ar scăpa astfel de balastul surprinzătoarei înfrângeri din meciul cu Sănătatea şi s-ar afla teoretic la un singur punct în urma primelor două clasate.

Citit 3209 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Noiembrie 2018 11:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.