VOLEI | Astăzi, meci de cupă europeană la Galaţi
Foto: Sonia Baciu

VOLEI | Astăzi, meci de cupă europeană la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Formaţia masculină de volei CSM Arcada, singura echipă gălăţeană participantă în acest sezon în cupele europene, are programat astăzi startul în Cupa CEV, în compania echipei belgiene Lindemans Aalst. Partida va avea loc la sala "Dunărea", cu începere de la ora 18.00, contând ca primă manşă din şaisprezecimile competiţiei continentale.

Nicu Harabagiu, antrenorul principal al echipei gălăţene, speră într-un parcurs lung în Cupa CEV, chiar dacă are de trecut încă din această fază de un adversare puternic, care vine din Liga Campionilor, unde a fost eliminată de campioana Spaniei. "Belgienii au o echipă bună, dar avem şansele noastre. Dacă jucăm la nivelul maxim, eliminând greșelile făcute în campionat, cu siguranță că șansele sunt de partea noastră. Cu ajutorul publicului, cu un joc bun din partea noastră, cred că o să vedeți un volei frumos în Sala Sporturilor. Este important să câștigăm, chiar dacă va fi cu 3-2, apoi vom mai vedea în Belgia", a declarat antrenorul gălăţean.

Unul dintre voleibaliştii de la Arcada, croatul Ivan Raici, a mai jucat contra celor de la Lindemans. "Știu această echipă, pentru că am jucat împotriva ei în campionatul belgian. Nu are valori individuale, dar are un joc foarte bun ca echipă. Cei din liga belgiană au mai multă tradiție în aceste competiții europene, au avut mereu echipe care s-au luptat în Liga Campionilor, iar adversarul nostru de acum a fost mereu în preajma acestor echipe. Avem șansa noastră, iar că să câștigăm această dublă avem nevoie să jucăm ambele meciuri la cel mai înalt nivel. Dacă reușim asta, cu siguranță vom trece în runda următoare", a concluzionat Raici.

Vin trei meciuri în şase zile

După acest meci, până la returul din Belgia va fi o perioadă extrem de încărcată pentru CSM Arcada. "Este destul de greu să facem față la trei competiţii (n.r. - campionat, Cupa CEV şi Cupa României), chiar dacă avem un lot mărit, cu dubluri pe unele posturi. Campionatul este foarte înghesuit şi vom avea o perioadă de foc, după meciul tur cu Lindemans. Sâmbătă, 1 decembrie, jucăm la Dej, luni - la Cluj, apoi marți suntem în avion spre Belgia, pentru că miercuri e meciul retur. Șase zile cu trei jocuri. Este un risc pe care ni l-am asumat, pentru că nu aveam alte variante.

Partida cu "U" Cluj, din 3 decembrie, era programată iniţial la Galaţi, dar s-a inversat, la cererea clubului gălăţean, pentru a se rămâne în zonă, după jocul de la Dej. "Am aglomerat programul tocmai pentru a evita o deplasare lungă în plus, ne adaptăm la condițiile pe care le avem", a precizat şi antrenorul Harabagiu.

Înaintea partidei de astăzi cu Lindemans Aalst, CSM Arcada a folosit ca un antrenament în condiţii de joc oficial meciul de sâmbătă, din Divizia A1, cu modesta VCM Piatra Neamţ, câştigat lejer cu 3-0 (25-9, 25-17, 25-14).

Intrarea spectatorilor la jocul de astăzi va fi pe bază de bilete, care costă 5 lei (intrarea generala), 20 lei (sector B şi primul rând de la sectoarele A, respectiv, C), 30 lei (fotolii).

 

Citit 1449 ori Ultima modificare Luni, 26 Noiembrie 2018 16:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.