Dansatorii gălățeni, pe val. Rareș Vădană și Tea Neculae au câştigat ”Cupa României”
Foto: Rareș și Tea, în concursul de la Brăila

Dansatorii gălățeni, pe val. Rareș Vădană și Tea Neculae au câştigat ”Cupa României”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Dansul sportiv gălățean s-a făcut încă o dată remarcat la nivel național, după ce Rareș Vădană și Tea Neculae (Fantezia) au câştigat "Cupa României", secțiunea Latino - juniori II (14-15 ani). Pentru cei doi sportivi este al patrulea an consecutiv în care reușesc "eventul".

În competiția care a avut loc la Brăila au mai fost finaliste încă trei perechi de la Fantezia. Cosmin Lupoae și Mitzura Pentiuc au câștigat argintul secțiunii Standard la categoria 16-18 ani, în timp ce la secțiunea Latino s-au clasat pe locul 5. Rareș Constantin și Daria Ichim au fost finaliști (locul 6) la Latino (14-15 ani) și semifinaliști (locul 11) la Standard, iar Mădălin Chiriac (Fantezia) și Francesca Ragea (Beija Flor) au încheiat pe locul 10 la Standard 16-18 ani. În paralel cu "Cupa României" s-a desfășurat și "Cupa Danubius", unde au participat sportivi și de alte cluburi de specialitate din Galați.

Astfel, de la Beija Flor au fost în semifinale perechile mixte: Mădălin Chiriac (Fantezia) - Francesca Ragea la secțiunea Latino (14-15 ani) și Robert Codoneanu - Maria Gîscă (Generația 9) la Clasa D (14-15 ani), respectiv, Sorin Hrumuzache - Andrada Dublea la Clasa D (12-13 ani).

De la sucursala gălățeană a Clubului Phoenix București, la "Cupa Danubius" au fost următoarele rezultate: Dragoș Crișean - Oana Răileanu - locul 1 la Clasa E (14-15 ani) și Alin Tudose - Felicia Monteleone - locul 4 la Clasa D, locul 6 la Standard, respectiv, locul 8 la Latino (14-15 ani).

"A fost ultima competiție majoră a anului. Am atins toate obiectivele propuse pentru acest an, pe unele chiar le-am depășit, mă refer la Rareș și Tea, care au reușit pentru al patrulea an consecutiv să câștige Cupa și campionatul. De acum ne gândim la 2019, când sperăm să obținem și o medalie mondială", a declarat Andreea Adam, antrenoarea celor de la Fantezia. De precizat că tânăra antrenoare a făcut parte din juriul de arbitri de la "Cupa României", la invitația federației de specialitate.

Altfel, Mihai Paraschiv (Fantezia) și Irina Tudorache (Generația 9 București) au participat la World Open Latino, competiție ce s-a desfășurat la Tallinn (Estonia), unde au obținut locul al doilea, iar în urma acestui succes, cu un total de 2.279 de puncte, au urcat pe locul 41 în ierarhia mondială. Mihai Paraschiv și Irina Tudorache vor evolua săptămâna viitoare la internaționalul de la București - "Grand Ball" (în organizarea clubului Generația 9), o competiție de clasament, punctele obținute aici contând pentru ierarhia anului următor, unde cei doi vor să intre în primele 24 de perechi din lume.

În foto 1, Rareș și Tea, în concursul de la Brăila; foto 2 - Andreea Adam înconjurată de sportivii de la Fantezia

Citit 2974 ori Ultima modificare Marți, 27 Noiembrie 2018 23:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.