Cristina Neagu, golghetera all-time a Europenelor

Cristina Neagu, golghetera all-time a Europenelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu cele cinci goluri marcate în partida câștigată de reprezentativa României în fața naționalei Germaniei, Cristina Neagu a devenit golghetera din toate timpurile a Campionatului European, cu 206 goluri. "În momentul în care jucăm ca o echipă şi gestionăm lucrurile ca o echipă, avem şanse mari şi cred că putem să ne luptăm cu orice naţională. În plus, orice meci începe de la 0-0. Şi, la ce rezultate sunt în acest turneu, orice este posibil. Noi avem şansa noastră şi credem în ea până la capăt", a spus Cristina Neagu.

Cu un joc tactic perfect, România s-a impus în fața Germania, scor 29-24, și a obținut deja calificarea în grupele principale ale Campionatului European de handbal feminin din Franța. Tricolorele au condus pe toată durata partidei, au intrat la pauză cu un avantaj de trei goluri (14-11), s-au desprins chiar și la nouă goluri diferență (25-16), însă s-au relaxat din nou pe final (ca şi în partida cu Cehia) și au câştigat la "doar" cinci goluri formația care a învins Norvegia. Denisa Dedu a fost desemnată jucătoarea partidei, după ce a avut un procentaj de 37 la sută al aruncărilor apărate (12 parade).

Astăzi, de la ora 22.00 (televizare TVR), România va disputa ultimul meci din faza grupelor, contra echipei Norvegiei, în cadrul Grupei D, unde "tricolorele" se află pe prima poziție, cu 4 puncte, iar adversarele pe locul secund, cu 2 puncte. Al doilea meci al grupei va avea loc de la ora 19.00 (TVR), între Germania (locul 3, 2 puncte) și Cehia (locul 4, niciun punct). Primele trei clasate avansează în grupele principale.

Foto: Sorin Pană (Sportul Ilustrat)

Citit 683 ori Ultima modificare Marți, 04 Decembrie 2018 21:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.