HANDBAL. Concluziile selecţionerului după Campionatul European

HANDBAL. Concluziile selecţionerului după Campionatul European
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa naţională feminină de handbal a încheiat pe locul 4 Campionatul European din Franţa, după o competiţie în care tricolorele au jucat fabulos în prima parte, reuşind şi acel istoric 31-23 cu Norvegia. În partea a doua a competiţiei, România a pierdut din calitatea jocului, a rămas şi fără căpitanul Cristina Neagu, dar a reuşit totuşi să pătrundă în semifinale.

Selecţionerul Martin Ambros a tras câteva concluzii după acest turneu, subliniind că nu este mulţumit cu rezultatul final. "Am sentimente diferite, după meciul cu Rusia din semifinale şi cel din finala mică în faţa Olandei. Am venit aici să obţinem biletele pentru Tokyo. Cu rezultatul nu am cum să fiu satisfăcut, am venit aici pentru aur. Trebuie să spun cât se poate clar, adversarii au fost mai buni decât noi. Încă suntem puţin sub nivelul lor, dar cred, de asemenea, că am putut vedea, am putut simţi ceva deosebit la echipa naţională. Nu este vorba doar despre inimă, este vorba şi despre modul cum am jucat. Cred că am jucat un handbal foarte bun în prima fază, când nu am avut presiune, când ne-am simţit liberi. Apoi, de la primul meci din Main Round, nu am jucat la fel, poate şi pentru că am început să ne gândim la semifinale şi mai aveam nevoie să facem un pas pentru a ajunge acolo", a declat Ambros, pentru Prosport.

Tehnicianul spaniol a mai remarcat faptul că România are foarte puţine jucătoare care evoluează în competiţii tari la nivel de cluburi, cum este Liga Campionilor. "Avem nevoie de jucătoare care joacă în competiţii de acest gen. Avem doar una care evoluează la cel mai înalt nivel în Liga Campionilor. Aici, dacă ne uităm la echipele Rusiei, Olandei, Franţei, Germaniei, mai toate joacă în Liga Campionilor aproape toată cariera. Jucătoarele au nevoie să joace în acest tip de competiţie, pentru că e dificil ca la antrenamente sau la cluburi care nu joacă în competiţii europene să-ţi construieşti obiceiul de a câştiga meciuri importante, să-ţi asumi roluri importante, să-ţi creezi obiceiul de a reveni după ce eşti în dificultate".

Ca aspecte pozitive, Martin Ambros a vorbit despre spiritul echipei: "N-am renunţat niciodată şi asta e foarte important pentru viitor. E important să păstrăm acest spirit la cel mai înalt nivel. Mă simt bine pentru că am făcut un pas în plus faţă de ultimul turneu european. Cred că şi la Campionatul Mondial trecut am jucat foarte bine în prima parte, dar avem nevoie să jucăm mai des astfel de competiţii, să ştim să gestionăm astfel de momente".

Citit 1098 ori Ultima modificare Luni, 17 Decembrie 2018 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.