Se anunţă noi măsuri drastice la CSM Arcada. Pentru rezultatele slabe vor plăti şi jucătorii
Foto: Sonia Baciu

Se anunţă noi măsuri drastice la CSM Arcada. Pentru rezultatele slabe vor plăti şi jucătorii
”Căderea” CSM Arcada în actualul sezon al Diviziei A1
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Formaţia masculină de volei CSM Arcada a început campionatul cu ambiţii la fel de mari ca în ultimii ani, câştigarea titlului naţional, însă a avut cel mai dezamăgitor tur din ultimele sezoane. Prima măsură a fost luată, schimbarea antrenorului, şi vor urma şi altele, fiind posibil să se ajungă şi la modificări în componenţa lotului de jucători.

La CSM Arcada şi pentru acest sezon s-a investit mult în formarea unui lot de jucători foarte valoros, care să fie capabil să îndeplinească mult aşteptatul prim titlu de campioană, dar prima parte a sezonul regulat a fost plină de dezamăgiri şi rezultate inexplicabil de slabe, cel puţin raportat la cota foarte ridicată a celor din lot.

Echipa gălăţeană a încheiat turul pe locul 3, la o distanţă foarte mare de primele două clasate, nouă puncte mai puţin ca SCM "U" Craiova şi VM Zalău.

Prima măsură în încercarea de redresare a fost luată în ziua imediat următoare ultimului meci, pierdut cu scorul de 1-3 în faţa celor de la Dinamo: demiterea antrenorului Nicuşor Harabagiu.

În foto, Nicușor Harabagiu, prima schimbare la CSM Arcada

Cea mai probabilă variantă de înlocuire a tehnicianului gălăţean este Sergiu Stancu, sursele noastre susţinând că au avut loc discuţii cu aceste. Stancu s-a aflat sezonul trecut la conducerea tehnică a formaţiei Tricolorul Ploieşti, cu care a câştigat atât campionatul, cât şi "Cupa României". După desfiinţarea echipei din Ploieşti, tehnicianul a plecat în Grecia, la PAOK Salonic, cu care se află pe locul 2 în prima ligă elenă. O decizie ar urma să fie luată după ultimul meci din acest an al formaţiei din Salonic, de la sfârşitul acestei săptămâni.

Totodată, pentru rezultatele slabe vor plăti şi jucătorii, fiind anunţate şi măsuri de ordin financiar în cazul acestora. "Situaţia este în analiză şi urmează să concluzionăm şi să prezentăm unele propuneri membrilor Consiliului de Administraţie, care se întrunesc pe 20 decembrie. Nu putem lăsa lucrurile aşa cum au fost până acum. Cineva trebuie să-şi asume situaţia de moment, inclusiv jucătorii. Sigur vor fi şi măsuri pecuniare, nu putem cheltui fără să ne raportăm la nivelul rezultatelor", a spus Marius Cosoreanu, directorul general al CSM Galaţi. Nu este deloc exclus ca unii dintre voleibalişti să nu accepte aceste măsuri pecuniare şi să se ajungă la plecarea unora şi apoi la alte transferuri.

CSM Arcada a suferit patru înfrângeri în tur, dintre care două fără punct luat. Dacă eşecul (scor 1-3) cu VM Zalău ar putea fi considerat tolerabil prin prisma valorii ridicate a adversarilor, ca şi acel 2-3 de acasă cu SCM "U" Craiova, înfrângerile cu Unirea Dej (2-3) şi Dinamo sunt impardonabile, în condiţiile în care acestea au loturi net inferioare. Tot la capitolul eşecuri se încadrează şi punctul pierdut în meciul cu Ştiinţa Baia Mare (antrepenultima în clasament), câştigat doar cu 3-2.

Campionatul intern al Diviziei A1 se va relua pe 26 ianuarie, când CSM Arcada va juca în deplasare cu formația CSM Câmpia Turzii. Până atunci, gălățenii vor juca, cu o săptămână înainte, în faza a doua a "Cupei României", iar adversară le va fi CSM București.

CSM Arcada a încheiat turul cu doar 19 puncte, din 30 posibile.

Citit 1675 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Decembrie 2018 09:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.