VOLEI | Îşi pot anula penalizările prin performanţă. Decizii la CSM Arcada, după rateurile din tur

VOLEI | Îşi pot anula penalizările prin performanţă. Decizii la CSM Arcada, după rateurile din tur
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa masculină de volei CSM Arcada a încheiat turul la o distanţă foarte mare, 9 puncte, faţă de primele clasate, situaţie considerată intolerabilă de către conducerea clubului, în condiţiile în care obiectivul este câştigarea campionatului.

Ecartul este considerat la clubul gălăţean unul care încă mai poate fi recuperat, trecându-se la luarea unor decizii menite a redresa echipa, cu speranţa unui parcurs aproape de perfecţiune în returul Diviziei A1 şi apoi în play-off.

Întrunit joi, Consiliul de Administraţie al CSM Galaţi a analizat propunerile făcute de conducerea executivă, oficializând decizia luată acum o săptămână, la o zi după înfrângerea cu Dinamo: demiterea antrenorului Neculai Harabagiu.

De asemenea, a fost dat afară şi scouterul sârb Nahod Dorde.

În ceea ce priveşte sancţionarea jucătorilor, aceştia vor fi pedepsiţi financiar, cu precizarea că li se oferă ocazia de a-şi recupera sumele cu care sunt acum penalizaţi. "În Consiliul de Administraţie s-a hotărât şi sancţionarea financiară. Cu siguranţă le vom tăia din bani, a rămas în analiză să vedem cât şi cum. Au o singură variantă de a anula această penalizare, să câştige campionatul, dacă reuşesc îşi vor primi banii înapoi", a precizat Marius Cosoreanu, director general al CSM Galaţi.

Foarte curând este de aşteptat să fie anunţat oficial şi numelui celui care va prelua postul de antrenor principal. Sursele noastre din anturajul echipei susţin că s-a ajuns la un acord verbal cu Sergiu Stancu, tehnician care în sezonul trecut, când s-a aflat la conducerea echipei Tricolorul Ploieşti, a reuşit eventul, câştigarea campionatului şi a "Cupei României". Acum, acesta antrenează în Grecia, pe PAOK Salonic, decizia venirii sale la Galaţi urmând să fie luată după ultimul meci din acest an al formaţiei elene, partidă care are loc astăzi.

În perioada următoare sunt posibile şi modificări în componenţa lotului, în funcţie de doleanţele noului antrenor.

CSM Arcada a încheiat turul pe locul 3, cu 19 puncte, devansată de SCMU Craiova şi VM Zalău, ambele cu câte 28 de puncte. Echipa se află acum într-o scurtă vacanţă, campionatul urmând să fie reluat peste o lună, pe 26 ianuarie 2019, când CSM Arcada va juca în deplasare cu formaţia din Câmpia Turzii.

Au rămas doar opt echipe în prima ligă feminină

Voleiul feminin românesc a ajuns într-o situaţie extremă, campionatul primului eşalon urmând să continue doar cu opt formaţii, printre care şi CSU Belor Galaţi. Ultimul abandon este al formaţiei UVT Agroland Timişoara, după ce finanţatorul acesteia, Horia Cordoş, a hotărât să sisteze orice fel de activitate a clubului. Omul de afaceri şi-a motivat hotârea printr-o serie de acuzaţii dure la adresa celor din fruntea federaţiei de specialitate. "Am hotărât să nu mai continuăm această luptă, fiindcă, din păcate, voleiul se îndreaptă, din cauza domnilor Vișan și Cotoanță (n.r. - preşedintele FRV, respectiv, al Comisiei de Competiţii), spre o fundătură. Vina o poartă exclusiv câțiva oameni care conduc destinele acestei federații de foarte mult timp. Dacă ne uităm la numărul de echipe din prima ligă, atât la feminin, cât și la masculin, dacă ne uităm la numărul de echipe de juniori, cadeți și speranțe, vom realiza că voleiul involuează în România. Federația Română de Volei este condusă în momentul de față de doi impostori, care pur și simplu duc acest fenomen spre prăpastie", şi-a explicat decizia, printr-un comunicat de presă, finanţatorul clubului timişoarean. Campionatul ar fi trebuit să fie început de 12 formații, dar CSU Oradea și apoi Medicina Târgu Mureș nu s-au mai înscris. Oradea a anunțat că nu are buget de prima ligă și vrea să continue în Divizia A2, de unde promovase, în timp ce Medicina s-a desfiinţat. Astfel, la start ar fi urmat să rămână zece formații, dar s-a pornit cu nouă, după ce Penicilina Iași s-a autoexclus din campionat, neprezentându-se la meciul de "Cupa României" de la Galați.

 

Citit 1286 ori Ultima modificare Vineri, 21 Decembrie 2018 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.