Ciocan, o nouă şansă spre titlul mondial

Ciocan, o nouă şansă spre titlul mondial
Cristian Ciocan este foarte aproape de un meci în faţa cubanezului Ortiz, în SUA
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Pugilistul Cristian Ciocan este foarte aproape de perfectarea unui meci de nivel foarte înalt, în compania lui Luis Ortiz, cubanez aflat pe al treilea loc în ierarhia versiunii WBC şi pe locul opt în clasamentul mondial general al profesioniştilor de la categoria grea. Lupta ar urma să aibă loc în Statele Unite ale Americii în luna aprilie şi este posibil să aibă ca miză postura de challenger la centura de campion mondial WBC.

Victoria prin KO din 15 decembrie în faţa germanului Michael Wallisch, care era neînvins după 19 meciuri la profesionişti, a avut efectul scontat şi l-a readus pe Cristian Ciocan în rândul aspiranţilor la o luptă pentru titlul mondial. Ciocan (31 de ani) a urcat până pe locul 12 în clasamentul mondial general al pugiliştilor profesionişti de la categoria grea şi acum are perspectiva unui meci de prim rang, având oferta de a lupta cu Luis Ortiz (39 ani), cubanez aflat pe locul 8 în lume şi pe 3 în ierarhia versiunii WBC.

"Avem o ofertă destul de bună pentru acest an, în aprilie, un meci cu Luis Ortiz, un cubanez destul de puternic. În mare parte lucurile sunt stabilite, dar nu s-a semnat încă şi pentru asta va trebui să ajung luna aceasta în Germania. Dacă semnăm, cu siguranţă o să fie un meci foarte frumos, spectaculos, care mă poate propulsa între primii cinci din lume. Este posibil chiar ca miza acestui meci să fie postura de challenger obligatoriu la centura mondială, probabil WBC, unde el este foarte bine clasat", a spus Cristian Ciocan.

Meciul ar urma să aibă loc în SUA, acolo unde cubanezul este stabilit de mult timp.

Luis Ortiz a fost vicecampion mondial la amator, iar la profesionişti a adunat 30 de victorii (26 prin KO) şi o singură înfrângere, într-o partidă pentru titlul mondial WBC pierdută în faţa lui Deontay Wilder, prin KO în runda a zecea. Ortiz a deţinut de două ori centura de campion WBA "interim", iar după înfrângerea cu Wilder, din martie 2018, a mai disputat două meciuri, penultimul câştigat prin KO în faţa românului Răzvan Cojanu (locul 202 mondial).

Cubanezul a fost depistat pozitiv la teste antidoping, în 2014 şi 2017, pete de acest tip existând şi în cariera celorlalţi doi adversari de top întâlniţi de Ciocan până acum în partide cu miza de a deveni challenger la titlul mondial, Tyson Fury şi Aleksander Povetkin.

Revenire după operaţie

Pugilistul din Pechea a redevenit campion european la categoria grea în versiunea WBO după ce l-a învins prin knock-out pe germanul Michael Wallisch, astfel că Ciocan consideră că 2018 a fost un an bun pentru el, mai ales că a fost supus unei intervenţii chirurgicale la cot.

"A fost o accidentare pe care o aveam de trei ani şi am trecut cu bine de operaţie. Ultimul meci a fost unul pe orgolii, cu un adversar (n.r. - Walisch) pe care îl ştiu de mult. Am fost în acelaşi club, era o rivalitate mai veche între noi şi mă bucur că s-a ţinut meciul şi am terminat cu capul sus. Am reuşit să-l facă KO şi mă bucur foarte mult pentru asta, pentru că a fost un meci la care eu am fost foarte emoţionat, orgoliile întotdeauna îţi pun o perdea pe ochi şi nu mai eşti la fel de atent", a spus Ciocan.

 

Citit 2472 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Ianuarie 2019 11:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.