Mizează pe United în lupta pentru titlu

Mizează pe United în lupta pentru titlu
Omogenitatea, principalul atu în opinia selecţionerul României
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Vicecampioana ultimelor două ediţii ale Ligii I, United Galaţi, face din nou un sezon foarte bun. Sportivii pregătiţi de Florin Ignat au încheiat anul 2018 pe locul al doilea, după o primă parte de campionat în care au pierdut un singur meci şi au încheiat la egalitate o altă partidă.

Gălăţenii sunt la un punct în spatele liderului, Autobergamo Deva, însă ar fi fost pe primul loc dacă echipa nu ar fi fost penalizată cu 3 puncte încă de la startul campionatului.

United Galaţi s-a şi întărit în perioada sărbătorilor cu un nou jucător. Mimi Stoica este căitanul echipei naţionale şi vine la Galaţi să pună umărul la câştigarea primului titlu din istorie pentru United. Pentru Robert Lupu, selecţionerul echipei naţionale a României, acest transfer reprezintă un argument în plus de a considera United Galaţi drept principală pretendentă la câştigarea Ligii I. "Este clar, United Galați are avantajul omogenității. E echipa care a schimbat cel mai puțin, ceea ce e foarte important, dovadă și parcursul în acest sezon. Galațiul nu mai are nevoie de întăriri, mai ales că a venit și Mimi Stoica, ceea ce e un plus, căci vorbim de căpitanul echipei naționale. Autobergamo Deva, o altă pretendentă la titlu, își caută încă identitatea. Deva are însă de partea sa experiența, care nu e de neglijat. Imperial WET Miercurea Ciuc e o echipă ambițioasă, a avut evoluții oscilante, dar se poate lupta la titlu. Să nu uităm de Dunărea Călărași, o echipă ce poate pune probleme oricărui adversar, Dunărea a fost surpriza plăcută de până acum a campionatului. Mai cred că perioada de transfeuri din această iarnă va fi determinantă. Transferurile din următoarea perioadă își vor spune cuvântul în lupta pentru titlu", a declarat Lupu, pentru frf.ro.

"O echipă muncitoare"

Florin Ignat, antrenorul-jucător de la United, a spus că forţa echipei este dată de implicarea totală a jucătorilor la antrenamente şi meciuri: "Toată lumea muncește. Nimeni nu trage chiulul, cum se zice! United e o echipă foarte muncitoare. Acesta e, cred, punctul forte al echipei noastre. Și mai cred că ne aflăm pe un loc bun, pe un drum bun, deși, trebuie să recunoaștem, mai e de lucru", spune Florin Ignat.

Pentru Andrei Crăciun, unul dintre jucătorii echipei gălăţene, parcursul bun de până acum nu este deloc unul surprinzător. "Noi am crezut în fiecare meci că putem să obţinem maxim. Pentru ceea ce facem la antrenament, chiar mă aşteptam să fim acolo sus. Nici nu ne-am gândit la cele trei puncte pe care le avem scăzute, noi am încercat să luăm maximum. Desigur, sperăm să terminăm pe primul loc", a spus Andrei Crăciun.

După o scurtă vacanţă de Sărbători, United reîncepe astăzi antrenamentele, campionatul urmând să se reia pe 19 ianuarie. Prima partidă din 2019 va fi pe teren propriu, cu Bukovina Vicov. Până la finalul sezonului regulat mai sunt de disputat şase etape.

Citit 917 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Ianuarie 2019 15:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.