INTERVIU cu Sergiu Stancu, noul antrenor de la CSM Arcada. ”Am venit să câştigăm campionatul”
Foto: Sonia Baciu

INTERVIU cu Sergiu Stancu, noul antrenor de la CSM Arcada. ”Am venit să câştigăm campionatul”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Noul antrenor principal al echipei masculine CSM Arcada Galaţi este Sergiu Stancu, un tehnician cu o ascensiune extrem de rapidă prin prisma performanţelor reuşite. Are 36 de ani, iar cariera de antrenor şi-a început-o în urmă cu numai doi şi jumătate, când a renunţat la activitatea de jucător.

Deşi la rubrica "experienţă" din CV-ul său de tehnician nu era decât un sezon, a reuşit în doar al doilea său an de antrenorat să uimească, prin maximum posibil obţinut în competiţiile interne, câştigarea titlului de campioană şi a "Cupei României" cu Tricolorul Ploieşti. Imediat a primit o ofertă tentantă din străinătate, plecând vara trecută în Grecia, la PAOK Salonic. A urmat recent o alta, de la CSM Arcada Galaţi, acceptând o nouă provocare, în condiţii de clasament dificile: să obţină în acest sezon primul titlu de campioană pentru voleiul masculin gălăţean, deşi noua sa formaţie este la finalul turului doar pe locul 3 şi la o distanţă mare, de nouă puncte, faţă de primele două clasate, VM Zalău şi SCM "U" Craiova. Cât de mare este încrederea pe care o are posibilitatea câştigării campionatului, reiese clar din interviul pe care ni l-a acordat.

- Bun venit la Galaţi şi succes în noua misiune! Să începem cu esenţialul, chiar credeţi că această diferenţă de nouă puncte este recuperabilă în retur şi play-off?

- Desigur, acesta este şi unul dintre motivele pentru care am venit la Galaţi, convingerea că este recuperabilă această diferenţă şi că împreună vom putea reuşi câştigarea campionatului, care este principalul obiectiv, şi a "Cupei României".

- Se înţelege că aveţi încredere în jucători, că sunteţi mulţumit de componenţa lotului. Aşa este?

- Bineînţeles. Avem un lot valoros, echilibrat pe posturi, cred că avem tot ce este necesar pentru a aduce titlul de campioană pentru prima dată la Galaţi. Am găsit aici nişte condiţii foarte bune de pregătire. De asemenea, tot ce înseamnă infrastructură sportivă este foarte bine pus la punct, aspect care nu poate decât să mă bucure şi să-mi întărească convingerea că vom putea câştiga campionatul.

- Pe trei dintre jucătorii din lot (n.r. - Kullo, Bissete şi Angulo Carrasco) îi cunoasteţi foarte bine, i-aţi avut şi în sezonul trecut, când aţi luat titlul la Ploieşti…

- Este un avantaj asta. În primul rând, ei mă cunosc pe mine foarte bine, ştiu ce pretenţii am ca antrenor şi pentru ei este un plus acest aspect, pentru că nu mai au nevoie de perioada de acomodare cu un antrenor nou. Este un avantaj şi din punctul meu de vedere, pentru că ştiu ce pot să dea în timpul antrenamentelor şi, cel mai important, în timpul meciurilor. Aşa cum am avut încredere în ei anul trecut, sunt convins că şi acum putem face împreună un sezon bun.

- Cum de aţi ales să lasaţi pe PAOK Salonic pentru Arcada?

- A fost alegerea mea, cei de acolo chiar au fost surprinşi, dar nu aş vrea să intrăm în detalii. Important este doar că sunt acum aici, la Galaţi, având condiţii foarte bune de a lupta pentru titlul de campioană.

Mişcări în lot

Returul va fi abordat de echipa gălăţeană cu un lot a cărui componenţă va fi uşor schimbată. Este certă în acest moment plecarea centrului Nemanja Cubrillo, iar în locul său este foarte probabilă legitimarea brazilianului Renan Santos (24 ani, înălţime 2.03 m, centru), care a evoluat în prima parte a sezonului în Grecia, la Kamotinis. Totodată, este iminentă şi încetarea raporturilor contractualui cu muntenegreanul Marko Bojici, adus în octombrie după accidentarea brazilianului Gatibani. Şi pentru acoperirea acestei plecări, cei de la CSM Arcada sunt pregătiţi, sârbul Ivan Borovnjak (trăgător secund) participând deja la antrenamentele conduse de Sergiu Stancu. Acesta vine de la formaţia italiană Safety Perugia.

Conform conducerii echipei, o decizie finală în cazul celor doi veniţi acum în Galaţi va fi luată după un meci amical cu Dinamo, perfectat pentru sâmbătă, de la ora 12.00, la Sala "Dunărea".

Citit 1769 ori Ultima modificare Marți, 08 Ianuarie 2019 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.