CSM Phoenix CSU, înfrângere în fața Stelei
Foto: Sonia Baciu

CSM Phoenix CSU, înfrângere în fața Stelei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

UPDATE: CSU Phoenix CSU a pierdut, scor 63-87, în fața formației Steaua, în primul meci din Grupa Galbenă (locurile 7-12).


Meci de mare atracţie în această seară, la Sala Sporturilor "Dunărea". Baschetbaliștii de la CSM Phoenix CSU pornesc în lupta pentru un loc în play-off-ul Ligii Naționale, întâlnind una dintre principalele contracandidate, Steaua Bucureşti. Partida va începe la ora 19.30.

Astăzi se dă startul în Grupa Galbenă a Ligii Naţionale, unde echipa gălăţeană s-a calificat din postura de câştigătoare a grupei valorice C şi va avea ca adversare formaţiile de pe locurile 7-8 ale grupei A, Steaua și Dinamo, respectiv, trei din cele patru care în prima fază au evoluat în grupa B, CSO Voluntari, CSM Mediaș și ABC Athletic Constanța. Se va juca în sistem tur-retur, iar miza o reprezintă primele două poziţii, care duc în elită, play-off-ul cu cele mai bune opt din ţară în acest sezon.

Primul joc cu noile achiziţii

Cu lotul întărit chiar înaintea începerii acestei faze a campionatului, prin venirile americanului Mark Dorris și sârbului Djordje Dzeletovici, jucătorii, antrenorii și cei din conducerea clubului susțin la unison că se poate intra în play-off, mai ales dacă vor avea şi sprijinul publicului, mai mult decât până acum. "Multe echipe și-au schimbat jucătorii. Cred în această echipă, avem un mental bun, suntem fără presiune în această parte a competiției. Vom lua meci cu meci și vom vedea. Sperăm ca la meciurile viitoare să avem și mai mult sprijin din partea publicului", a declarat antrenorul principal Dragan Radovici. Acesta şi-ar fi dorit ca meciul cu Steaua să fie programat spre finalul turului, după integrarea completă a celor doi noi jucători, pe care i-a avut la antrenamente abia de miercuri.

Nivelul adversarelor din această fază a campionatului este unul diferit față de ceea ce gălățenii au întâlnit în grupa C, dar aceştia sunt încrezători în forța lor. "Va fi o competiție destul de echilibrată. Steaua și Dinamo vor fi «nuci» foarte greu de spart. Dinamo, chiar dacă nu are nicio victorie și pare mai ușor de învins, s-a întărit în ultima vreme. Steaua are niște jucători foarte buni, cei de la Voluntari s-au întărit și ei. Pe aceastea le văd favorite, iar în plutonul doi cred că suntem noi, cu Mediașul și Constanța. Ne vom lupta pentru play-off, cu susținerea publicului putem reuşi", a declarat căpitanul echipei gălățene, Vlad Corpodean.

Adaptare la noul nivel valoric

Florin Atanasiu, șeful secției de baschet de la CSM Galați, a spus că există dezavantajul de nu fi disputat nici măcar un joc amical cu echipe de nivelul avut de Steaua, pe care îl doreşte compensat prin susţinerea publicului. "Este o trecere foarte abruptă de la ceea ce am jucat până acum şi nivelul la care vom evolua de acum. Noi nu am avut posibilitatea să avem vreun meci amical cu echipe de acest calibru. Sper totuşi să putem obține un rezultat bun cu Steaua, pentru asta avem nevoie ca publicul să fie alături de noi", a precizat Atanasiu.

Programul următoarelor meciuri este: cu CSM Mediaș (în deplasare), Dinamo (acasă), ABC Athletic Constanța (deplasare), CSO Voluntari (acasă). Returul va începe pe 9 martie.

Lotul pentru Grupa Galbenă

CSM Phoenix CSU, antrenori Dragan Radovici şi Bogdan Bălănică, va aborda faza secundă a Ligii Naţionale cu un lot de jucători format din Vlad Corpodean - căpitan, Phillip Miller, Marko Perovici, Nebrojsa Dukici, Vladimir Djordjevici, Alexandru Patko, Radu Voinescu, David Stan, Alexandru Vlad, Mihai Grecu, Andrei Giangu și cele două transferuri perfectate în această săptămână, americanul Mark Dorris și sârbul Djordje Dzeletovici.

Citit 1566 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019 22:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.