Halep, detronată din fruntea clasamentului mondial. Miercuri, noi meciuri decisive pentru ierarhia feminină

Halep, detronată din fruntea clasamentului mondial. Miercuri, noi meciuri decisive pentru ierarhia feminină
Simona Halep, în momentul în care ajungea prima dată pe primul loc al ierarhiei WTA, în octombrie 2017, după finala jucată la Beijing
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Învinsă în optimi la Australian Open 2019, Simona Halep a pierdut prima poziţie în clasamentul mondial, fiind depăşită în clasamentul "live" de cehoaica Petra Kvitova, care a câștigat, ieri, în fața australianei Ashleigh Barty, scor 6-1, 6-4.

Locul pe care îl va ocupa românca la finalul acestui turneu de Grand Slam este posibil să-l aflăm abia după disputarea finalei, dar lucrurile se pot simplifica miercuri, 23 ianuarie 2019, în funcție de rezultatele din ultimele două sferturi de finală. Într-un clasament live, după această victorie, Petra Kvitova a ajuns la 5.770 de puncte. Simona Halep are 5.585 de puncte și poate fi depășită și de Naomi Osaka sau Elena Svitolina, care se vor întâlni miercuri în sferturi. Svitolina o depăşeşte pe româncă şi ajunge pe primul loc dacă va juca finala, iar Osaka are nevoie de accesul în semifinale.

De asemenea, Karolina Pliskova (locul 7) are şanse să treacă peste Halep în ierarhia WTA, dacă o va învinge miercuri pe Serenei Williams şi apoi să ajungă până la câştigarea trofeului, caz în care va redeveni lider mondial.

Calculele arată că românca poate coborâ până pe locul 4, în cel mai rău caz, după Australian Open, iar pentru asta ar fi nevoie de următorul scenariu: Osaka o învinge pe Svitolina, Pliskova câştigă trofeul, după ce o învinge pe niponă în semifinală.

Simona poate coborî doar până pe locul 2 în două variante: 1. dacă Svitolina o învinge pe Osaka, apoi pierde semifinala în faţa Serenei Williams, americanca trebuind să o învingă şi pe Karolina Pliskova în drum spre semifinale; 2. Svitolina o învinge pe Osaka, dar Pliskova trece de Serena, câştigă apoi semifinala cu Svitolina, dar pierde finala împotriva sportivei calificate în ultimul act de pe jumătatea a doua.

Lider mondial, 64 de săptămâni

Simona Halep are 64 de săptămâni ca lider WTA și a încheiat doi ani consecutivi pe primul loc, însă "detronarea" nu o sperie. "Voi încerca să recuperez locul 1. Ţinta mea e să joc cât de bine pot în fiecare meci. Locul în clasament nu contează în acest moment pentru mine. Trebuie să-mi recapăt nivelul, voi munci pentru asta. La finalul anului contează mai mult locul în clasament, atunci mă voi stresa cu asta. Mă voi strădui. Acum voi merge acasă, ma voi odihni şi mă voi uita la tenis", a spus Simona Halep. Pentru româncă, aceasta nu este prima oară când pierde primul loc în ierahia mondială. Anul trecut, după finala de la Australian Open, când a fost învinsă de daneza Caroline Wozniacki, Simona a coborât în clasament, făcând rocada cu Wozniacki, pentru patru săptămâni. Halep este cea mai constantă jucătoare din lume la nivel foarte înalt. A intrat între primele zece jucătoare ale lumii în 27 ianuarie 2014, iar de atunci s-a menținut în această elită, fiind singura jucătoare din circuit care nu a ieşit în aceşti cinci ani din Top 10 WTA.

De la Melbourne, la Fed Cup

Constănţeanca de 27 de ani este aşteptată să joace pentru România în Fed Cup. În weekendul 9-10 februarie, când echipa noastră va întâlni deţinătoarea trofeului, Cehia, în deplasare, la Ostrava. În săptămâna imediat următoare (11-16 februarie), campioana de la Roland Garros va juca la Doha, turneu pe care l-a câştigat în 2014, după o finală cu germana Angelique Kerber. Apoi, între 17 şi 23 februarie, Halep va fi prezentă la un alt turneu pe care l-a câştigat în trecut, Dubai Tennis Championships. Românca s-a impus în 2015, când a învins-o în ultimul act pe Karolina Pliskova (Cehia).

Citit 1287 ori Ultima modificare Marți, 22 Ianuarie 2019 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.