Alunecarea Simonei Halep în topul mondial continuă

Alunecarea Simonei Halep în topul mondial continuă
Triumf uluitor al Karolinei Pliskova, de la 1-5 cu Serena
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Karolina Pliskova şi Naomi Osaka s-au calificat în semifinalele turneului de tenis Australian Open, miercuri, la Melbourne, cehoaica obţinând o victorie fabuloasă în faţa Serenei Williams, după ce a salvat patru mingi de meci. După Kvitova, acum şi Osaka o depăşeşte pe Simona Halep în clasamentul mondial.

Pliskova, numărul 8 mondial, a învins-o pe Serena Williams cu 6-4, 4-6, 7-5, după o revenire incredibilă, de la 1-5 în setul decisiv şi cu americanca urmând la serviciu. Serena (37 ani) a avut prima minge de meci la 40-30, moment în care a suferit o accidentare la glezna stângă. Apoi, americanca a mai avut trei şanse de meci, la 5-4 pe serviciul adversarei.  La conferinţa de presă de după meci, Serena Williams a spus că înfrângerea a fost provocată de jocul excelent al adversarei, nu de accidentare. "Ea a jucat cel mai bun tenis al ei spre finalul meciului. Nu cred că a avut vreo legătură cu problema mea la gleznă. Cred că la punctele mele de meci a jucat cu ochii închişi. A trimis mingea pe linie, pur şi simplu nu i-a mai păsat. La mingile de meci nu am făcut nimic greşit. Am fost agresivă, dar ei nu i-a mai păsat şi a trimis mingea pe linie. A dat un as şi a mai avut şi un serviciu de nereturnat. Am făcut tot ce am putut. În acele momente, a jucat cel mai bun tenis al ei. De la 5-1, repet, ea a jucat ca şi cum nu i-ar păsa. Nu am văzut niciodată aşa ceva", a mărturisit Serena Williams.

În celălat sfert de finală disputat miercuri, japoneza Naomi Osaka, numărul 4 mondial, a trecut destul de uşor de ucraineana Elina Svitolina (7 WTA), cu 6-4, 6-1. Osaka (21 ani), prima japoneză care a câştigat un titlu de Mare Şlem, a devenit şi prima jucătoare din Ţara Soarelui Răsare care ajunge în careul de aşi la Australian Open în ultimii 25 de ani, după Kimiko Date, în 1994. Cel mai bun rezultat al său la Melbourne era o optime de finală, anul trecut.

Halep, locul 3 sau 4

Prin victoria de marţi din faza sferturilor şi accederea în semifinale, Petra Kvitova a depăşit-o pe Simona Halep în clasamentul WTA în timp real, cu 188 de puncte. Miercuri, a venit rândul lui Naomi Osaka să o trimită un loc mai jos în clasament pe Halep, prin victoria în sfertul cu Elina Svitolina. Japoneza este acum lider virtual în clasamentul WTA în timp real, cu 5.810 puncte, devansând-o pe Kvitova (5.770 puncte). Halep este, pentru moment, a treia, cu 5.582 puncte. După 64 de săptămâni petrecute în fruntea WTA, Simona ar putea coborî, automat, pe 4, dacă reprezentanta Cehiei, Karolina Pliskova, câştigă semifinala cu Naomi Osaka, joi, 24 ianuarie 2019, într-un meci ce era programat să înceapă la 6,30. În cazul în care Pliskova trece de semifinală, ea nu le-ar putea depăşi însă automat pe Kvitova sau Osaka, ea având nevoie de trofeu pentru a urca pe prima poziţie. Cealaltă semifinală a turneului australian le va opune pe cehoaica Petra Kvitova, numărul 6 mondial, şi americanca Danielle Collins, 35 WTA.

 

Citit 1049 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Ianuarie 2019 15:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.