RUGBY. Ultimii din grupă, în ultimul eşalon

RUGBY. Ultimii din grupă, în ultimul eşalon
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Previzibilă prin parcursul din ultimele sezoane, alunecarea pe tobogan a echipei de rugby CSM Galaţi - fosta RC Municipal - s-a accentuat şi mai mult în ultimele două sezoane.

În ediţia trecută, echipa antrenată de Marius Secuianu şi Daniel Vlismas s-a mişcat cu încetinitorul, ajungând la final pe locul 6 din 8 echipe, în cel de-al doilea eşalon de seniori - Divizia Naţională.

S-a sperat ca în actualul sezon situaţia să se schimbe în bine, în ciuda faptului că patru jucători, dintre cei mai buni, au luat calea altor cluburi. A fost şi perioada de căutare şi de găsire a echilibrului la nivel administrativ, când a luat fiinţă Clubul Sportiv Municipal.

Cu oarecare întârziere, conducerea tehnică şi cea a clubului a încercat să rezolve din mers structura noului lot. Au fost transferaţi mai mulţi jucători, mare parte din Republica Moldova, cu care s-a sperat într-o evoluţie notabilă şi o redresare a palmaresului. Lotul cu care s-a pornit la drum a fost format din Niţu, Bulearcă, Cocârlă, Pătraşcu, Ioniţă, Jipa, Dianu, Badea, Don, Giuşcă, Cotici, Spătărescu, Grigore, Cibotari, Diacon, Leşanu, Budăian, Popa, Mişin, Şişcanu, Trandafir, Manole, Lăcătuş, Chivu, Josan, Cucu, Frăţilă, Câmpeanu, Donose, Luparu şi Partenie (căpitanul echipei).

În competiţie, Grupa Centru-Sud a eşalonului secund, se anunţaşeră doar şase echipe: CS Năvodari, RC Bârlad, RC Griviţa Bucureşti, CSM Galaţi, Sportul Studenţesc şi ACS Turnu Măgurele. Din motive de natură financiară, ultimele două s-au retras, iar celelalte patru formaţii au terminat prima parte a campionatului în această ordine. Regulamentul de desfăşurare a stipulat că primele trei se califică pentru faza a doua - turneul play-off, iar cele clasate după această cotă, în acest caz doar CSM Galaţi, urmează să joace în play-out.

Cum s-a ajuns aici? Cu rezultate neconvingătoare: 18-21 şi 19-15 cu RC Griviţa, 16-51 şi 21-21 cu RC Bârlad, 12-52 şi 3-19 cu CS Năvodari, liderul competiţiei. Cel mai neplăcut rezultat a fost meciul de acasă cu RC Bârlad (21-21), rezultat care practic i-a trimis pe gălăţeni pe ultimul loc. S-a crezut că Bârladul îşi va câştiga meciul de acasă cu bucureştenii de la RC Griviţa, în ultima etapă, dar victoria le-a revenit oaspeţilor cu 8-7, destul de suprinzător, astfel că formaţia gălăţeană n-a mai putut evita ultima poziţie. Bilanţul CSM Galaţi: locul 4, cu o victorie, un egal şi patru înfrângeri, şapte puncte, esaveraj foarte slab: 89-179.

Care este "traseul" echipei gălăţene în aceste condiţii? Va urma faza play-out, care se va desfăşura în perioada 30 martie-27 aprilie, iar în această "mare competiţie" vor juca doar trei echipe. Pe lângă gălăţenii veniţi din Grupa Centru Sud, vor mai fi prezente CSU "Aurel Vlaicu" Arad şi CSM Sibiu, ultimele din Grupa Centru Nord. Se va juca în sistemul fiecare cu fiecare, două tururi şi două retururi. Fiecare din cele trei echipe va porni la noul drum cu zero puncte, într-un play-out fără miză, pentru că nu au unde retrograda, mai jos de atât nu se poate ajunge. Aceasta-i situaţia rugbiului gălăţean la ora actuală. Trist, dar adevărat!

Citit 1184 ori Ultima modificare Marți, 29 Ianuarie 2019 19:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.