Dinamo, o ”nucă” prea tare pentru CSM Phoenix. Ce a declarat căpitanul echipei gălățene
Foto: Sonia Baciu

Dinamo, o ”nucă” prea tare pentru CSM Phoenix. Ce a declarat căpitanul echipei gălățene
Eşec în derbiul pentru play-off
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa de baschet CSM Phoenix CSU a pierdut, scor 80-99 (16-31, 21-23, 24-19, 19-26), în fața formației Dinamo Știința București, într-o partidă disputată sâmbătă seara, la Galați, contând pentru etapa treia din faza secundă a Ligii Naționale, Grupa Galbenă (locurile 7-12).

Partida a confirmat pronosticurile dinaintea jocului, fiind controlată în cea mai mare parte de oaspeți. Dinamo şi-a întărit substanţial lotul la începutul acestei faze a campionatului, elocventă fiind achiziţia lui Ousmane Barro, baschetbalist cu patru finale de campionat jucate în România, iar diferenţa valorică s-a văzut din plin, în special în primul sfert. De partea cealaltă, baschetbaliştii de la CSM Phoenix au fost într-o zi nefastă, în special la aruncările de 3 puncte, unde au avut un procentaj de doar 20 la sută (5 reușite din 25 de încercări), iar în aceste condiţii n-au putut mai mult decât un sfert secund mai echilibrat şi un al treilea cu un joc bun, dar nu de ajuns pentru a reveni cu adevărat în meci.

Supărarea căpitanului

Vlad Corponean, căpitanul echipei gălățene, era la finalul partidei extrem de dezamăgit. "Aveam așteptări mai mari de la acest meci, unul important pentru accederea în play-off. Am vrut să ne luptăm să mergem acolo, dar se pare că aceasta este realitatea până la urmă. Ne-am găsit o scuză în meciul cu Steaua, că era primul după ce am jucat la un nivel mai jos și era de adaptare, dar se pare că asta este realitatea. A doua înfrângere la rând, acasă, la aproape 20 de puncte diferență... Cele 99 de puncte primite acasă, enorm de mult", a declarat Corpodean.

În ceea ce priveşte meciurile viitoare, acesta a fost foarte categoric, cerându-le coechipierilor să-şi schimbe total atitudinea. "Ori încercăm să devenim mai buni, fiecare dintre noi, ori mergem acasă. Am avut câteva reveniri în joc, dar nu de ajuns. Sunt jucători mai experimentați decât noi, au și un buget mai mare, erau favoriți pe hârtie. Dar problema este că toată echipa noastră a avut o atitudine, cumva, delăsătoare. Nu am luptat practic pe tot parcursul meciului, au fost secvențe, dar cu aceste tipuri de echipe trebuie să lupți din primul minut, nu trebuie să lași să ajungi la 20 de puncte, căci este foarte greu să revii. Trebuie să lupți tot meciul, indiferent că îl piezi sau nu. Aș fi fost bucuros chiar dacă am fi pierdut cu, să zicem, 7-9-11 puncte, dar am fi arătat o altă atitudine pe teren", a concluzionat căpitanul echipei gălățene.

Realizatorii echipei CSM Phoenix CSU au fost: Dzeletovici (19 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive), Perovici (17-6-2), Dorris (16-13-4), Miller (14-3-1), Djordjevici (8-2-2), Corpodean (4-5-0), Vlad 2 puncte, Stan 2 recuperări, Voinescu 1 recuperare.

În etapa următoare, CSM Phoenix CSU va juca, în deplasare, cu ABC Atheltic Constanța.

Citit 858 ori Ultima modificare Duminică, 03 Februarie 2019 23:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.