HANDBAL. Calificare care dă încredere, dar amplifică regretele. ”Preferam să le învingem în campionat”

HANDBAL. Calificare care dă încredere, dar amplifică regretele. ”Preferam să le învingem în campionat”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa feminină de handbal CSM Galaţi s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României, învingând pe teren propriu formaţia Minaur Baia Mare, scor 24-22 (13-12), luându-şi astfel revanşa pentru eşecul din campionat, scor 18-19.

În urmă cu trei săptămâni, Minaur se impunea la limită în meciul de la Galaţi, din Liga Naţională, partidă în care tabără gălăţeană a acuzat arbitrajul favorabil băimărencelor. Acum, având parte de un arbitraj decent, handbalistele antrenate de Valeriu Costea au demonstrat că puteau şi meritau din plin să nu piardă acel joc.

Deşi cu lotul subţiat semnificativ de accidentări, plus un joc mult mai bun al celor de la Minaur faţă de cel practicat în campionat, handbalistele echipei gălăţene au găsit resurse să se impună, în  special prin eficienţa din defensivă. În plus, au avut şi puterea de a reveni după singurul moment în care se părea că echilibrul general din acest meci se rupe, cel de la jumătatea reprizei a doua, când oaspetele au luat un avans de trei goluri (17-20, min. 45).

Elena Şerban, cu o excelentă evoluţia în poarta CSM-ului gălăţean, a privit această victorie şi prin prisma situaţiei din campionat, sperând ca plusul de încredere să aducă punctele necesare ieşirii de pe ultimul loc. "Dacă am fi fost puse să alegem, am fi preferat să le învingem în campionat, mai ales că am fost foarte aproape şi atunci. Mai avem meciuri acasă din care putem aduna puncte, plus jocul direct de la Cluj, pe care trebuie să-l câştigăm. Am arătat astăzi că putem să ne salvăm de la retrogradare, să terminăm cu fruntea sus acest sezon. Luptând ca la această victorie, vom reuşi", a declarat Elena Şerban.

Antrenorul Valeriu Costea a văzut acest succes tot în perspectiva luptei dure din campionat. "Deşi Cupa României nu a fost un obiectiv pentru noi, mă bucur mult de această victorie, pentru că ne o mare încredere pentru ce va urma. La lotul pe care-l am, nimeni nu mai crede în ceva, dar eu cred în ele şi sunt convins că vor da tot ce le stă în putinţă pentru a ne îndeplini obiectivul, rămânerea în prima ligă", a spus tehnicianul gălăţean.

Pentru CSM Galaţi, acesta a fost primul meci pe care nu-l pierde în ultimele trei luni. Precedentul a fost în 15 noiembrie 2018, rezultat de egalitate, în deplasare, cu CSM Slatina. Ultima victorie este şi mai veche, din finalul lunii octormbrie, 22-20 cu CSM Roman. Ulterior, echipa din Roman s-a retras din competiţie, astfel că în clasament ultima victorie luată în calcul este cea cu Dunărea Brăila, din 10 octombrie, anul trecut.

În Liga Naţională, CSM Galaţi este pe locul 13, cu 5 puncte, cu un singur punct mai puţin faţă de "U" Cluj, care este pe 12, poziţie care duce la turneul de baraj.

Citit 956 ori Ultima modificare Luni, 18 Februarie 2019 17:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.