Astăzi, derbiul returului la VOLEI. Divizia A1. CSM Arcada luptă, acasă, cu Zalăul
Foto: Sonia Baciu

Astăzi, derbiul returului la VOLEI. Divizia A1. CSM Arcada luptă, acasă, cu Zalăul
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Etapa a șasea a returului Campionatului Diviziei A1 de volei masculin programează astăzi un meci capital pentru echipa nostră. De la ora 18.00, în Sala "Dunărea", CSM Arcada Galați primește vizita liderului competiției, Volei Municipal Zalău.

Dacă am spus un meci capital înseamnă că nu mai este loc de interpretări. Aflată la 9 puncte de lider (pe care le dorim "eliminate" din ecuație), formația noastră are un singur obiectiv - victoria. Pentru acest important examen, elevii antrenorului Sergiu Stancu au folosit la maximum timpul scurt de la victoria din Bănie (3-1 cu SCM "U" Craiova). Au susținut câte unul și două antrenamente, au analizat jocul adversarului (pe care, după atâtat vreme, îl cunoșteau deja), s-au purtat discuții pe marginea acestui important test. Toată lumea este conectată la tensiunea jocului din această după-amiază și este convinsă de dificultatea lui, dar nu concepe nicio altă variantă decât victoria.

Zălăuanii au ajuns încă de luni la Galați, demonstrând, astfel, câtă importanță acordă partidei și adversarilor. Conform uzanței, ieri-seară, oaspeții au efectuat antrenamentul în Sala "Dunărea". Au participat toți jucătorii, în frunte cu Bartha, Spînu (ambii cunoscuți publicului gălățean, după evoluțiile din sezoanele trecute), Mihalcea și Matei. Chiar dacă în tur, la Zalău, Arcada nu s-a bucurat de atenția cuvenită, clubul gălățean s-a ocupat și de acest aspect, astfel ca oaspeții să se simtă cât mai bine. Dar acest lucru ține de o altă latură a organizării unei competiții.

Referindu-ne la organizare, Marius Pârvu, șeful secției de volei a CSM Galați, ne spunea: "Ne aflăm cu toții în priză și facem totul ca la final să fie toată lumea mulțumită. Și de această dată, facem un apel la amatorii voleiului din Galați să fie alături de echipa noastră și acum, când avem cea mai mare nevoie de sprijinul lor. Numai astfel ne vom putea îndeplini obiectivul la zi - o Victorie cu "V" mare".

Despre importantul meci de astăzi ne-a vorbit și managerul echipei Arcada, Mirel Zaharescu. "Indiscutabil, este cel mai important meci la ora actuală, în care băieții noștri se află într-o adevărată cursă de urmărire. După succesul de la Craiova, în care am obținut trei puncte importante, astăzi, întâlnim liderul - Volei Municipal Zalău, o echipă puternică, cu jucători valoroși, de nivel internațional, dar care poate fi învinsă. Pentru acest lucru este nevoie de concentrare și determinare maxime și, nu în ultimul rând, de aportul publicului. Cu tribune pline se poate obține mult dorita victorie. Și trebuie să o obținem".

La ora actuală fotoliul de lider este ocupat de echipa zălăuană, cu 40 de puncte, secondată, la egalitate (31 de puncte) de SCM "U" Craiova şi CSM Arcada. Pentru a se apropria de lider, Arcada trebuie să joace totul pe cartea victoriei, rămânând ca în partea a doua a competiției, când primele șase clasate vor juca un minicampionat cu tur și retur, să rezolve întregul ecart.

SCM "U" Craiova va juca, în deplasare (ora 17.00), cu CSM București (antrenor, gălățeanul Marian Apostu).

Întâlnirea de astăzi de la Galaţi va fi condusă de cuplul Darius Meșca (Ploiești)/ Ionel Bârsan (Iași), iar observator este însuși președintele Federației Române de Volei, Gheorghe Vișan.

Citit 1260 ori Ultima modificare Marți, 19 Februarie 2019 16:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.