Plusuri şi minusuri după cantonamentul din Spania. Antrenorul Oţelului ar fi vrut adversari mai puternici

Plusuri şi minusuri după cantonamentul din Spania. Antrenorul Oţelului ar fi vrut adversari mai puternici
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Oţelul a trecut şi de a doua etapă importantă a pregătirilor pentru returul Ligii a III-a, un cantonament de două săptămâni în sudul Spaniei, unde a jucat şi cinci meciuri amicale. Bilanţul cuprinde numai victorii, toate fără gol primit, dar antrenorul Alin Pânzaru nu îl consideră foarte elocvent.

Vorbind la modul general, antrenorul principal al echipei gălăţene s-a declarat foarte mulţumit de stagiul pe tărâm spaniol, deşi şi-ar fi dorit adversari mai puternici în partidele de verificare avute acolo. "Ne-am bucurat de condiţii optime, dacă am fi rămas acasă cu siguranţă nu am fi avut parte nici de terenuri şi nici de vreme aşa de bună, astfel că am putut să ne faceam treaba aşa cum o preconizam. Din cinci adversari, doi au fost mai accesibili, chiar foarte accesibili. Dacă am fi avut un adversar mai puternic, probabil ne-ar fi arătat unde suntem cu adevărat în acest moment. Totuşi, în ansamblu, a fost bine şi la acest capitol, nici dacă am fi stat la Galaţi nu am fi avut parte de echipe mai bune", a spus Alin Pânzaru.

În cele cinci partide jucate în Spania, Oţelul a înregistrat rezultatele: 2-0 cu Huercal-Overa CF (marcatori Bordieanu și R. Moglan), 1-0 cu CF Cuevas (Antohi), 5-0 cu Olimpico de Totana (Neagu, Țicămucă, Codreanu, Cîrjan și Zaharia) și 2-0 cu UCAM B Murcia (Antohi și Neagu) şi 9-0 (2-0) în fața unei adversare modeste, CD Comarca del Mármol - Macael, dintr-o ligă regională (Antohi 2, Zaharia, George Cîrjan 4, A. Munteanu și Cosmin Neagu).

Pânzaru a spus că la minusuri poate vorbi doar despre partea de accidentări, terminând cantonamentul cu câţiva jucători având probleme medicale. Cel mai mult a trebuit să-l menajeze pe Iorga, care a avut o contractură după primul joc, dar acum a reintrat în programul normal.

În ceea ce priveşte componenţa lotului, tehnicianul gălăţean a precizat că Ţicămucă, Cosmin Neagu şi Călin Cristea sunt completările de care avea nevoie, nedorind prea multe schimbări. "La cum a arătat perioada de pregătire de până acum, cu cele două cantonamente, sunt mulţumit de lotul pe care îl avem. Când va începe returul, vom vedea cu adevărat dacă am făcut alegerile potrivite. N-am vrut să schimb foarte mult la acest capitol şi cred că cei care au venit au completat ceva ce aveam deja bun", a adăugat Pânzaru.

Despre lupta pentru promovare, acesta estimează că lucrurile se vor tranşa încă din primele etape ale returului. "Jucătorii au răspuns foarte bine, toată lumea conştientizează că suntem o echipă care vrea să promoveze şi trebuie făcute sacrificii pentru asta, altfel ar fi greu să performezi. Am pregătit bine acest retur şi cred că avem puterea de a remonta cele trei puncte care ne despart de primul loc. După primele cinci jocuri ale returului, cred că deja o să fie destul de clar cine merge spre promovare şi am convigerea că putem să fim noi cei care o vom face", a mai spus antrenorul principal al SC Oţelul.

Joi, meci amical mutat la Schela

Până la reluarea campionatului au mai rămas două săptămâni, perioadă în care Oţelul va mai susţine încă două jocuri de verificare. Primul dintre ele este programat joi, 21 februarie 2019, în compania unei formaţii din aceeaşi serie a Ligii a III-a, Metalul Buzău. Jocul va avea loc de la ora 12.30, la Schela, unde este un teren foarte bun şi astfel se protejează gazonul de la stadionul "Oţelul". Ultimul meci amical va fi cu Unirea Slobozia, sâmbătă, de la ora 12.00, tot în zona Galaţiului, stadionul care-l va găzdui urmând să fie ales în zilele următoare.

Citit 1859 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Februarie 2019 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.