Aqua Sport, zeci de clasări pe podium
Foto: Aqua Sport 

Aqua Sport, zeci de clasări pe podium
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Zeci de înotători seniori din țară și străinătate au participat la cea de-a patra ediție a competiției ”Shark’s Cup Masters”, desfășurată săptămâna trecută la Ploiești, în organizarea Clubului ”Shark Swimming Team”.

Clubul gălățean Aqua Sport a fost reprezentat de șase înotători, care au obținut 21 de clasări pe podium, dar și un trofeu special, pentru cea mai bună performanță. În competiția "seniorilor" (peste 25 de ani) s-au remarcat Luisiana Bîgea, cu patru clasări pe prima poziție (100 m liber, 100 m mixt, 50 m liber și 50 m spate) și Mihaela Nicolau, cu primul loc la 50 m fluture, rezultat pentru care a fost recompensată cu trofeul ”Cea mai bună performanță” (foto 2), și locul 1 la 100 m mixt.

Ceilalți sportivi care au urcat pe podium au fost: Marcel Banciog, cu trei locuri 1 (50 m fluture, 50 m bras și 200 m mixt) și două locuri 2 (100 m mixt, 50 m liber); Ștefan Dolinescu, cu două locuri 1 (50 m bras și 50 m spate) și un loc 2 la 50 m fluture; Ion Carp, cu trei locuri 1 (50 m bras, 50 m liber și 50 m spate) și Marius Forțu, cu  primul loc la 100 m liber. În proba de ștafetă, echipa formată din Marcel Banciog, Marius Forțu și Ștefan Dolinescu a obținut locul al doilea.

Următoarele competiții interne ale celor de la categoria "masters" sunt ”Memorialul Mitrofan” (13-14 aprilie, Brașov) și ”Memorialul Schluster” (9-10 iunie, Reșița).

La nivelul copiilor, cadeților și juniorilor sunt programate următoarele competiții: Campionatul regional pentru copii 10-11 ani (15 martie), Campionatul regional de cadeți (5 aprilie), Campionatele Internaționale ale României (9 mai), Campionatul Național de copii (21 iunie), Campionatul Național al cadeților (11 iulie) și Campionatul Național de seniori, tineret și juniori în bazin de 50 m (20 mai). Pe 24 martie, la Izvorani se desfășoară Cupa Federației, criteriu de selecţiu pentru loturile naționale.

Totodată, sportivii de la Aqua concurează și în competițiile de poliatlon, triatlon, cele mai cunoscute fiind ”Fără asfalt la mare”, Campionatul Național de Aquatlon (Izvorani), Titans Triatlon (YouthTri 1, București), ”Cupa Snagov” (YouthTri 2), Delta Tulcea (YouthTri 3) sau TriChallenge. Ultimele patru competiții fac parte din Circuitul Național de YouTri, câștigat anul trecut de doi gălățeni, Delia Dudău și Albert Stratulat (Swim Danube, antrenor Gabriel Constantinescu).

Citit 1030 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Februarie 2019 19:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.