CSM Arcada a reuşit un retur perfect şi e la un singur punct de lider

CSM Arcada a reuşit un retur perfect şi e la un singur punct de lider
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

UPDATE: CSM Arcada s-a impus cu 3-0 (25-20, 26-24, 25-20), terminând returul cu obţinerea de punctaj maxim în această a doua parte a sezonului regulat. Din diferenţa de nouă puncte pe care o avea de recuperat faţă de ocupanta primului loc la finalul turului acum a mai rămas doar un singur punct avans pentru VM Zalău


Echipele masculine din primul eşalon de volei susţin, astăzi, ultimele partide din sezonul regulat, după care vor urma minicampionatele pentru locurile 1-6 şi 7-10. La ordinea zilei pentru CSM Arcada, aflată pe locurile 2-3 la egalitate de puncte cu SCM "U" Craiova, este partida de astăzi, cu Dinamo, care se anunţă din start disputată, dar şi deosebit de importantă.

După succesul de miercuri, din deplasare, 3-0 cu CSM Bucureşti, în tabăra gălăţeană domneşte optimismul şi se anunţă aceeaşi concentrare la nivel maxim ca în toate jocurile din acest an, pentru a se încheia returul cu punctaj maxim şi a ajunge la diferenţă minimă faţă de ocupanta primul loc. "Am avut un retur fără cusur, cu victorii pe linie, iar astăzi va fi ultimul asalt, decisiv în stabilirea configuraţiei clasamentului. Este ultimul meci înainte de faza a doua şi trebuie să-l câştigăm. Şi nu oricum, ci la nivelul celor trei puncte, cu 3-0 sau 3-1", ne-a spus Marius Pârvu, preşedintele secţiei de volei a Clubului Arcada.

Ceva mai prudentă este declaraţia antrenorului Sergiu Stancu, dar la fel de categorică: "Întâlnim una dintre echipele valoroase şi de mare tradiţie din voleiul românesc, care în special în acest retur a jucat foarte bine. Suntem pregătiţi pentru această confruntare, pe care o dorim câştigată. Cu excepţia căpitanului echipei, Ivan Raici, încă indisponibil după accidentare, toţi jucătorii sunt apţi şi pregătiţi pentru ultimul succes din sezonul regulat".

Partida cu Dinamo Bucureşti (locul 4) va începe la ora 17,00 şi va fi găzduită de Sala "Dunărea". Va arbitra un cuplu din Iaşi, Bârsan / Gorban.

Prima clasată, VM Zalău, are un avans de patru puncte faţă de Arcada, dar în această etapă va sta (două grupări s-au retras - Tricolorul, încă din startul campionatului, VCM Piatra Neamţ, în retur), astfel că o victorie gălăţeană cu 3-0 sau 3-1 ar însemna apropierea la un singur punct, după ce la startul returului era de recuperat un ecart de nouă puncte!

După volei va fi baschet

Partida de volei va fi urmată în Sala "Dunărea" de meciul de baschet în care băieții de la CSM Phoenix CSU vor juca, de la ora 19.30, cu CSM Mediaș, în runda a doua a returului din Grupa Galbenă a Ligii Naționale (locurile 7-12).

Gălățenii abordează partida de pe locul 4, cu numai două victorii, iar cei din Mediaș se află pe locul 5, cu o singură victorie.

Venită din cea de-a treia grupă valorică, echipa CSM Phoenix CSU s-a confruntat în faza secundă cu două grupări ce luptă pentru accederea în play-off (Steaua și Dinamo, care au evoluat în Grupa I), astfel că misiunea gălățenilor a fost destul de complicată.

Citit 1129 ori Ultima modificare Duminică, 17 Martie 2019 08:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.