Simona Halep și-a aflat programul la Miami. Traseu presărat cu nume grele

Simona Halep și-a aflat programul la Miami. Traseu presărat cu nume grele
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În urma tragerii la sorți a turneului feminin de la Miami, acesta se anunță a fi unul dintre cele mai interesante din istoria recentă a tenisului, unde cinci jucătoare luptă pentru prima poziție în ierarhia mondială, Osaka, Kvitova, Halep, Kerber și Svitolina. În ediția precedentă, Simona Halep a fost oprită în turul trei, acum având de apărat numai 65 de puncte. Meciurile tabloului principal încep astăzi.

Altfel, Simona Halep, locul 3 WTA, în urma clasamentului publicat ieri, este cap de serie 2, și va juca direct în turul al doilea al turneului de categorie Premier Mandatory (premii totale de peste 9 milioane de dolari), unde o va întâlni pe câștigătoarea partidei dintre suedeza Johanna Larsson (locul 76 WTA) și o jucătoare venită din calificări. Cu Larsson are o singură victorie (din cele trei confruntări directe), în 2008, cel mai recent succes al suedezei având loc în 2011. În turul al treilea, adversara Simonei va fi decisă între ucraineanca Lesia Tsurenko (tur inaugural liber) și învingătoarea partidei dintre Xinyu Wanh (China) și o jucătoare venită din calificări.

Din faza optimilor adversarele româncei sunt nume ”grele”, Daria Kasatkina/Venus Williams, sferturi - Elina Svitolina/ Serena Williams, semifinale - Sloane Stephens/ Karolina Pliskova, iar în finală - Naomi Osaka (actualul lider)/ Angelique Kerber (finalista turneului de la Indian Wells). Direct admise pe tabloul principal se mai află încă două românce, Mihaela Buzărnescu și Irina Begu. Aflată pe jumătatea de tablou a Simonei Halep, Buzărnescu (locul 30 WTA) are primul tur liber, urmând ca în cel secund să o întâlnească pe câștigătoarea partidei dintre Vera Lapko (Belarus) și Alize Cornet (Franța). În turul al treilea, adversara Mihaelei ar putea fi Karolina Pliskova, iar din optimi - Belinda Bencic/Anastasja Sevastova. Irina Begu (locul 72) are o misiune dificilă încă din primul tur, care este o reeditare a celui de la Indian Wells. Begu o va întâni pe campioana turneului californian, canadianca Bianca Andreescu (18 ani), ajunsă pe locul 24 WTA, cea mai bună poziție a carierei. În calificări, România a avut trei jucătoare, Monica Niculescu, Ana Bogdan și Sorana Cîrstea. Niculescu a trecut de iberica Lara Arrubarrena Vecino, scor 6-0, 2-6, 6-4, iar în turul secund o va întâln, marți, pe Kateryna Kozlova. Bogdan a pierdut  cu Kristina Pliskova, scor 6-4, 1-6, 5-7, iar Cîrstea a cedat, scor 6-4, 5-7, 5-7 în fața germancei Laura Siegemund.

Bianca Andreescu, starul noii generații

Canadianca de origine română, tânăra de numai 18 ani, Bianca Andreescu a fost beneficiara unui wildcard și a confirmat. Andreescu a ținut capul de afiș al presei internaționale după victoria dramatică din finala disputată în fața germancei Angelique Kerber (31 de ani, locul 4, deținătoarea a trei trofee de Grand Slam), scor 6-4, 3-6, 6-4.

Bianca a reușit să treacă linia de sosire a unui meci intens și a devenit astfel a treia cea mai tânără campioană din istoria Indian Wells, după Hingis și Serena Williams, dar și primul wild-card care câștigă titlul la acest turneu. În urma acestui rezultat, Andreescu se alătură elitei unui circuit din ce în ce mai puternic și mai ”înghesuit” cu jucătoare foarte valoroase, din generații diferite. De altfel, tot aici s-a lansat cu un titlu și Naomi Osaka anul trecut, ea ajungând ulterior să câștige două Slamuri, consecutive, în următoarele 12 luni, US Open și Australian Open.

Citit 1369 ori Ultima modificare Marți, 19 Martie 2019 06:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.