FUTSAL | La Călărași, United au fost doar finaliști
Foto: Sorin Pană (Sportul Ilustrat)

FUTSAL | La Călărași, United au fost doar finaliști
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Vicecampioana ultimelor două ediții din Liga I, United Galați a pierdut finala ”Cupei României” la futsal, scor 1-2 în fața formației Dunărea Călărași.

United Galaţi a fost echipa mai pozitivă, care s-a aflat în atac mai tot timpul, însă pe fondul unor greșeli de apărare, adversarii au deschis scorul în minutul 10, ca apoi, după alte 4 minute tabela să arate 2-0 pentru gazde. Gălățenii, prin Araujo - lovitură de pedeapsă, au redus din diferență, cu acest scor intrându-se, de altfel, la pauză. Partea secundă a meciului a fost dominată categoric de United. Gălățenii au avut numeroase ocazii de a egala, prin același Araujo, Crăciun sau Borges, dar fără succes. Cu numai trei minute înainte de finalul jocului, Ignat a riscat și a forțat atacul scoțând portarul, iar Cireș a preluat tricoul distinctiv. Au urmat o altă serie de ocazii, dar fără vreun rezultat, iar Araujo a irosit cea mai mare oportunitate a echipei gălățene.

Putem spune că Garcia, portarul spaniol al echipei din Călăraşi, a fost omul meciului, după ce a apărat exasperant de bine, în special în prima repriză.

Aceasta a fost a șasea finală pentru United, patru în ”Cupa României” şi alte două în campionat - la finalul căreia privește cum adversarul ridică trofeul.

Prima prezență în finala Cupei a gălățenilor a fost în sezonul 2010-2011, finală pierdută în fața celor de la City us Târgu Mureș, la Târgu Mureș. Cu același adversar s-a confruntat și în ediția 2011-2012, finala fiind pierdută cu scorul de 3-11, în turneul disputat la Iași, iar în sezonul 2015-2016, finala a fost pierdută la limită, scor 2-3, în fața celor de la Autobergamo Deva, finală disputată la Deva. În campionatul Ligii I, United a pierdut finala, scor general 3-0, cu Informatica Timișoara, în sezonul trecut, iar în 2016-2017 a cedat, scor general 2-3, în fața celor de la Autobergamo Deva.

Altfel, în actuala ediție a campionatului Ligii I, mai este de disputat o singură partidă din sezonul regulat, United urmând să joace, pe 25 martie (ora 18.00), pe teren propriu, într-o reeditare a finalei Cupei României, cu Dunărea Călărași.

În clasament, United Galați se află pe locul secund, la egalitate (40 de puncte) cu Imperial Wet Miercurea Ciuc - liderul competiției. De precizat că United, cu cele mai bune rezultate din teren (14 victorii, un egal și două înfrângeri), a fost depunctat la începutul sezonului cu trei puncte în urma conflictului cu Informatica Timișoara.

În ultima etapă, Imperial Wet va juca la FK Odorheiu Secuiesc (locul 6), în timp ce Autobergamo Deva (locul 3, cu 39 de puncte) se va confrunta cu Futsal Poli Iași (locul 7).

Citit 787 ori Ultima modificare Marți, 19 Martie 2019 06:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.