Arcada, la primul examen spre titlul de campioană
Foto: Sonia Baciu

Arcada, la primul examen spre titlul de campioană
Sergiu Stancu, antrenorul care face senzație la Galați, alături de voleibaliștii de la CSM Arcada
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cele mai bune șase echipe masculine de volei se aliniază în acest weekend la startul primei etape din faza secundă a Diviziei A1. Este vorba despre play-off-ul campionatului, unde primele șase echipe din sezonul regulat se vor confrunta în cinci partide, tur-retur, în care va fi desemnată campioana națională și celelalte participante în competițiile continentale.

Finalul sezonului regulat a stabilit următorul clasament: 1. VM Zalău 47 p, 2.-3. CSM Arcada și SCM U Craiova - cu câte 46 de puncte, 4. CSM București 35 p. 5. Dinamo București 34 p, 6. Steaua 29 puncte. Astăzi, în prima etapă, CSM Arcada joacă cu CSM București, mâine, Zalăul va întâlni Steaua, iar Craiova se va confrunta cu Dinamo. Gălățenii de la Arcada privesc acest minicampionat cu cea mai mare atenție și concentrare, știut fiind obiectivul acestora, titlul de campioană. Programul meciurilor din tur se prezintă astfel: astăzi, ora 17,00, acasă, cu CSM București, pe 27 martie, la Dinamo, acasă cu VM Zalău pe 30 martie, la Craiova pe 6 aprilie și acasă cu Steaua, pe 10 aprilie. Returul va începe, fără pauză, pe 13 aprilie și se va încheia pe 4 mai.

Toată suflarea sportului gălățean este alături de CSM Arcada în lupta pentru titlul suprem. De altfel, aceasta este și atitudinea staffului tehnic și a întregului lot de jucători. ”Meciul cu bucureștenii, de astăzi, ca de altfel toate celelalte, este foarte important. Întâlnim o echipă bună, care poate pune probleme fiecărui adversar. Cu ajutorul publicului, pe care îl dorim permanent alături, ne dorim o evoluție bună, urmată de un rezultat onorabil”, ne-a spus antrenorul Sergiu Stancu.

„Echipa noastră a jucat bine în toate cele trei meciuri din acest sezon, două în campionat și unul în ”Cupa României”, obținând victorii de fiecare dată în compania bucureștenilor. Credem cu tărie că astfel vor sta lucrurile și în partida de astăzi. Jucătorii au participat la toate antrenamentele din ultima perioadă, cu una și două ședințe de pregătire pe zi. Întregul lot este valid, căpitanul Ivan Raici se recuperează foarte bine, după accident, și va fi, mai mult ca sigur, în teren în jocul de astăzi”, a conchis antrenorul.

Întâlnirea cu echipa bucureșteană, antrenată de gălățeanul Marian Apostu, va începe la ora 17,00, la Sala Sporturilor ”Dunărea”. Va arbitra brăileanul Tudorel Arbunea, secondat de Nicolae Cristea, din Cluj Napoca.

Altfel, în zilele de 11 și 12 mai, Alexandria va găzdui turneul final al ”Cupei României”, competiție în care sunt angrenate echipele CSM Arcada, Dinamo, VM Zalău și Știința Explorări Baia Mare. În ediția precedentă, Arcada a fost finalistă, după ce a pierdut în fața formației Tricolorul LMV Ploiești, care reușise să facă ”eventul” - campionatul și Cupa. Din motive financiare, la începutul sezonului, ploieștenii s-au retras din campionat.

Citit 1026 ori Ultima modificare Joi, 21 Martie 2019 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.