Kilometri alergaţi prin nisipul istovitor. Gălăţeni pe plajele din Mamaia, la Maratonul Nisipului

Kilometri alergaţi prin nisipul istovitor. Gălăţeni pe plajele din Mamaia, la Maratonul Nisipului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Atleţii amatori din Galaţi au fost printre protagonişti la „Maratonul Nisipului”, una dintre cele mai solicitante competiţii de profil, în care s-a alergat integral pe nisipului plajelor din Mamaia.

Cursa feminină pe distanţa de 10 kilometri a fost câştigată de către gălăţeanca Daniela Ciocan (44 de ani), care nu se află la prima astfel de ispravă. „A fost frumos, dar foarte greu. Nisipul ne joacă feste mereu. O cursă frumoasă, organizare la fel, cum a fost şi anul trecut. Trebuie să venim aici, în fiecare an, să alergăm pe plajă, toată lumea la mişcare. Am făcut sport de performanţă, participând la semimaraton şi maraton, iar din 2015 am reînceput să fac mişcare, cât se mai poate. Săptămâna trecută am ocupat locul doi la Băneasa, într-o cursă frumoasă, prin pădure şi voi mai participa în perioada următoare la cele de la Slănic şi Braşov. Trebuie să facem mişcare,  pentru a ne menţine sănătoşi”, a spus Daniela Ciocan, pentru ziuaconstanta.ro.

În această cursă de 10 kilometri, s-au mai remarcat şi alţi gălăţeni: Maria Elena Melniciuc – locul 1 (sub 19 ani), Alin Cristian Chiriţă – locul 5 la open si locul 2 la  30-39 ani, Doru Paraschiv – locul 4 (30-39 ani), Culai Voicu – locul 2 (50-59), Marius Nicoara – locul 3 (50-59), Marius Buricea – locul 4 (50-59)

Publicaţia citată a mai relatat că una dintre cele mai atractive prezenţe pe traseu a fost a unui alt atlet gălăţean, George Lipieanu, care a alergat în proba de semimaraton costumat în Spider-Man.

În această probă, pe locul trei la general şi pe prima poziţie la categoria de vârstă 30-39 ani, s-a clasat caporalul gălăţean Laurenţiu Cobzaru, poliţist militar la Centrul de Instruire pentru Luptă „Smârdan”, celebru pentru numeroasele sale participări la curse pe distanţe lungi în scopuri umanitare. De altfel, după cursa prin nisipul de la Mamaia, Liga Militarilor Profesioniști i-a înmânat o diplomă de excelență în „semn de prețuire pentru întreaga activitate sportivă și contribuția la promovarea valorilor Corpului Soldaților si Gradaților Profesioniști din Armata Română”.

Tot la semimaraton, s-au mai remarcat gălăţenii Violeta Spânache – locul 3 la open si locul 1 la categoria 40-49 ani, Anda Vieru – locul 3 (40-49) şi Nela Andronescu – locul 1 la 50-59 ani.

La maraton, Floricica Neacşu a fost pe primul loc la categoria 50-59 ani.

Foarte bine s-au descurcat şi junioarele Raluca Boboc (13 ani) şi Denisa Tufaru (11) , ce au terminat cursa populară pe locul doi, respectiv trei.

La „Maratonul Nisipului” au participat 1.800 de alergători.

În foto 2 galerie, grupul gălăţenilor de la Maratonul Nisipului 2019:

Citit 2189 ori Ultima modificare Luni, 01 Aprilie 2019 23:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.